ČR – Dnes odpoledne a večer může počasí komplikovat situaci v dopravě, ale i v dodávkách elektřiny. Sněžení, které odpoledne přijde od jihozápadu se bude měnit v déšť a ten může na některých místech namrzat a tvořit poměrně silnou vrstvu ledovky.

Pod tíhou ledovky se mohou lámat větve stromů a mohou být poškozeny i dráty elektrického vedení. V Ústeckém a Libereckém kraji může napadnout i přes 7 cm sněhu během 12 hodin.

Teploty budou stoupat celý den a nejvyšší budou netypicky v noci ze středy na čtvrtek. Ve čtvrtek odpoledne se bude od severu rychle ochlazovat a začnou se tvořit zmrazky nebo náledí. Počasí dá tedy hodně zabrat hlavně silničářům.

Místy se může vytvářet silná ledovka s tloušťkou dosahující i nad 5 mm.

Doporučuje se omezit vycházení ven a jízdy autem jen na nezbytné případy. V případě nutnosti jízdy sledovat dopravní zpravodajství a jezdit mimořádně opatrně. Počítat s výrazným prodloužením doby jízdy.

Na ledovku příliš nezabírá ani posypová sůl, protože než začne působit, padající mrznoucí déšť posypanou vrstvu překryje.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru