Ilustrační foto: CC0
Most

Most – V loňském roce podpořilo město Most celkem 208 rodin finančním benefitem ve výši 15 tisíc korun za narození miminka. Nárok na tento bonus mají pracující, podnikající či studující rodiny s trvalým pobytem ve městě. I letos se rodiče mohou na tuto milou podporu těšit. V roce 2023 vyplatilo město 3,1 milionu korun, letos je vyčleněna v rozpočtu částka 4 miliony.

„Požadavkem je, aby rodiče neměli vůči městu a jeho organizacím žádné dluhy," doplnila náměstkyně primátora Markéta Stará. Ještě o rok dříve, tedy v roce 2022 o benefit zažádalo 219 rodin, vyplacená částka tak dosáhla výše 3,3 milionu.

Po narození miminka je zvykem uvítat nového občánka při slavnostním aktu na magistrátu. Město jej pro miminka, rodinu a další příbuzné připravuje v obřadní síni. Pro registraci zájemců o účast na společenské akci vítání občánků je v provozu rezervační systém. Aplikace je přístupná ZDE. „Nový způsob nahrazuje dosavadní zasílání pozvánek na adresu trvalého pobytu matky dítěte. Výhodou je nyní možnost zvolit si termín, který vám bude pro účast na této akci nejlépe vyhovovat. První vítání s využitím nového registračního systému proběhne 27. ledna 2024," doplnila mluvčí města Klára Vydrová.

Další termíny vítání občánků jsou vypsané na 17. února, 16. března a 13. dubna.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru