Do severočeských vod bylo vysazeno 420 tun ryb. Foto: ČRS
Most

Ústecký kraj – Rybáři stejně jako v předchozích letech, tak i v minulém roce, vysazovali do vod různé druhy ryb. Celkem se do revírů Severočeského územního svazu podařilo v roce 2023 distribuovat cca 660 tis. kusů ryb o celkové váze kolem 420 000 kg.

U naprosté většiny sledovaných druhů se podařilo zarybňovací plány splnit (např. kapr, lín, sumec, pstruh obecný), případně i výrazněji překročit (lipan, bílá ryba+okoun).

„Plán se nepodařilo splnit pouze u dvou druhů. V případě candáta ke splnění menší množství chybělo, na druhou stranu je třeba podotknout, že v případě tohoto druhu se naopak v předchozích letech dařilo zarybňovací plány i výrazněji překračovat. Jiná byla situace u štiky, kde objem ryb ve vyšší váhové kategorii odpovídal objemům z předchozích let, ale na celkovém plnění se projevil nedostatek štiky rychlené," uvádí Český rybářský svaz, z.s., Severočeský územní svaz. (Pozn. red.: Jedná se o druh štiky, která roste rychleji než štika obecná, ale váhového přírůstku dosahuje až v pozdějších letech)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru