Foto: Ilona Kaulfuss
Most

Teplice – I přesto, že se ozývají některé negativní ohlasy, které poukazují na nedostatky rekonstrukce teplického nádraží, stal se tento mimořádný a finančně nákladný projekt Železniční stavbou roku 2023. O ocenění železničních staveb za loňský rok informovali zástupci odborné komise Správy železnic 10. ledna ve Fantově sále pražského hlavního nádraží.

Budova železniční stanice Teplice získala prvenství v kategorii Rekonstrukce historických staveb. Náročné opravy, které byly dokončené koncem loňského roku, zrealizovala akciová společnost Chládek & Tintěra. Cenu převzal osobně její obchodní ředitel Pavel Stoulil. Ten neskrýval radost z ocenění a mimo jiné zmínil, že se jednalo o náročnou stavbu se specifickými požadavky jak investora, tak i památkářů.

Rozsáhlý projekt rekonstrukce historické výpravní budovy v Teplicích, která je památkově chráněným objektem, zahrnoval opravu vnějších částí souboru budov, stavěných postupně od roku 1858 do roku 1930. Jde o pět objektů, rozdílných proměnnou výškou i dobou výstavby. Bylo nutné opravit střechu, celou fasádu včetně výměny oken a dveří. Rekonstrukce zahrnovala také 1. nástupiště, jeho zastřešení a opravu přilehlé 3. koleje.

Projekt Železniční stavba roku se koná pod garancí Správní rady Správy železnic. Ceny uděluje na základě svého hodnocení její odborná komise. Oceňovány jsou nejlépe zrealizované železniční stavby v celkem jedenácti kategoriích . Důraz je přitom kladený na jejich provozní, ekonomický a společenský přínos.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru