Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko – Arktické mrazy (v Ústí nad Labem minimální teplota -16,1 °C a maximální teplota -10,5 °C, v Děčíně minimální teplota -18,7 °C a maximální teplota -10,0 °C) a slušná sněhová pokrývka (ve Varnsdorfu 37 cm, v Nové Vsi v Horách 58 cm). Takhle vypadal poslední lednový den na severozápadě Československa, a to v roce 1963, kdy až do jižní Francie proudil velmi chladný a suchý kontinentální vzduch ze Sovětského svazu.

Naproti tomu před čtyřmi lety, 31. ledna 2020, foukal čerstvý západní vítr, a proto padla i patnáctistupňová hranice. Konkrétně v Doksanech (15,2 °C) a v Žatci (15,1 °C). Třicátý první den roku 2024 nebude ani podchlazený, ani přehřátý. Bude nějak mezi.

Úterý: Mezi půlnocí a polednem místy mlhy/nízká oblačnost, mezi polednem a půlnocí všude oblačnost, a sice převážně vysoká a střední. Srážky žádné. Nejnižší ranní teploty kolem 0 až -4 °C, nejvyšší odpolední teploty okolo 0 až 4 °C (v Sasku okolo 9 až 13 °C – ať žije teplotní inverze).

Středa: Do plus minus 7:00 zataženo (převážně nízkou oblačností), do cca 18:00 většinou oblačno až polojasno a do zhruba 23:00 nejčastěji skoro jasno až jasno. Srážkové úhrny logické nulové. Nejnižší ranní teploty kolem 3 až -1 °C, nejvyšší odpolední teploty okolo 4 až 8 °C.

Čtvrtek: Ráno od severozápadu dorazí okluzní fronta, a tak až do odpoledních hodin můžeme počítat se zataženou oblohou a srážkami v podobě deště s tím, že na vrcholech hor by se mohly ukázat sněhové vločky. Potom oblačnosti ubude a srážková činnost zcela ustane. Nejnižší ranní teploty kolem 2 až -2 °C, nejvyšší odpolední teploty okolo 3 až 7 °C.

O prvním únorovém víkendu se zimou nepočítejte, viz. výhled maximálních teplot:

Pátek: okolo 3 až 7 °C

Sobota: okolo 7 až 11 °C

Neděle: okolo 7 až 11 °C

Letos prodloužený velikonoční víkend vychází na 29. března až 1. dubna, takže možná se příchodu zimy dočkáme v březnu... Už aby zkolaboval ten Golfský proud, co? A nebo radši ne!

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru