Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Přes řadu pozitivních zpráv o tom, jak poctivý nálezce vrátil původnímu majiteli větší obnos, telefon a podobně jsou stále případy, které ukazují, že jsou mezi námi i tací, kteří se neštítí krádeže.

 Mostecká vyšetřovatelka zahájila trestní stíhání 37leté ženy ze spáchání přečinů zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle policistů stíhaná našla v nákupním košíku, který byl odstavený před supermarketem v prostoru k tomu určeném, pánskou kabelu. „Ta obsahovala doklady k vozidlu, tři platební karty, průkaz ZTP, ale i peníze a další osobní věci," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Po třech hodinách zavazadlo našla jiná žena o několik desítek metrů dál a skutečnost oznámila na policii. Obsah pánské kabely nebyl ale úplný. Ten si totiž neprávem měla po nálezu přisvojit právě obviněná. „Z příruční tašky zmizely osobní doklady a finanční částka 10 tisíc korun," doplnil mluvčí.

Případem se od začátku zabývali policisté mosteckého obvodního oddělení, kteří po vyhodnocení všech získaných poznatků věc objasnili. Mimo odcizených věcí vše poškozenému vrátili. Mostečance za nezákonné přisvojení cizí věci hrozí v případě uznání viny až dvouleté vězení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru