Hernička Loučňáček přivítá první hosty ve čtvrtek 1. února. Foto: jip
Most

Lom – Dlouho chodili Lomští kolem budovy v Podkrušnohorské ulici v Loučné, na níž visela cedule s názvem dětská herna Loučňáček, brzy otevřeme. Slavnostní okamžik nastane první únorový den.

Lomští čekali na otevření herničky řadu měsíců. Město Lom, majitel budovy, potřebovalo nejprve získat kolaudační souhlas. „Po náročném administrativním kolečku a po odstranění nedostatků bránících k provozu nám byl v polovině ledna doručen kolaudační souhlas k provozu herničky a kavárny v Loučné. Legalizovat černou stavbu, která byla navíc provedena neodborně a bylo nutno odstranit mnoho nedostatků bránícím k provozu, a to hlavně ve směru k bezpečnosti malých zákazníků u prostor sloužících primárně dětem, nebylo jednoduché, a proto děkuji všem, kteří se na tomto náročném úkolu podíleli,“ informovalo město v první polovině měsíce. Lomští si tak mohou odškrtnout vyřešení jednoho z pozůstatků z dění na městě za předchozího vedení.

Dětskou hernu nebude provozovat město, ale nájemce, který vyhrál výběrové řízení. Herna bude otevřena pro veřejnost denně od 12 do 20 hodin. Jednorázové vstupné je 99 Kč. Děti do 1 roku mají vstup zdarma.

Naopak pro dlouhodobý nezájem návštěvníků byla uzavřena hernička Permoník. „Tuto hernu zřizovalo město, hradilo mzdy zaměstnanců, přičemž návštěvnost byla v řádu jednotek návštěvníků,“ podotknul starosta Vladimír Urban.

Herna Loučňáček oproti Permoníku disponuje navíc velkou zahradou s herními prvky využitelnou v letních měsících.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru