Smlouvu podepsal hejtman Jan Schiller a Pavel Frydl, výkonný ředitel spolku Keren Kayemeth Le Israel – Jewish National Fund Česko a Slovensko, z. s. Foto: Ústecký kraj
Most

Ústecký kraj – Podpisem darovací smlouvy na pět milionů korun stvrdil hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller finanční pomoc hrazenou z Fondu pro mimořádné události na úhradu nákladů spojených s obnovou důležité infrastruktury v Izraeli poté, co musel tento stát loni v říjnu čelit útokům ze strany palestinské teroristické organizace Hamás.

Z celkové částky bude většina použita na nákup obrněného sanitního vozu a zbylé finanční prostředky budou využity výhradně na obnovu poničených vesnic, zejména pak kibucu Be´eri na jihu země. „Ústecký kraj je dlouholetý přítel Izraele, a proto jej chceme podpořit," uvedl hejtman Jan Schiller při podpisu darovací smlouvy. Tu na druhé straně podepsal Pavel Frydl, výkonný ředitel spolku Keren Kayemeth Le Israel – Jewish National Fund Česko a Slovensko, z. s.

Účelem tohoto spolku je pomoc při ochraně a udržitelném rozvoji životního prostředí na území Státu Izrael, jako zejména kultivace půdy, zalesňování, péče o lesy, odsolování půdy a další projekty směřující ke zlepšení životních podmínek.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru