Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Dopravní policisté dohlíželi na samotném počátku tohoto týdne na dodržování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. V odpoledních hodinách v mostecké ulici Rudolická si hlídka všimla čtyřkolky, která nebyla řádně osazena registrační značkou. Řidič motorového vozidla uviděl rozblikané modré majáky a začal ujíždět ulicí Pod Lajsníkem.

Tam si chtěl asi zkrátit cestu, proto najel na travnatou plochu parku Lajsník a pokračoval v jízdě. „Opakovaných výzev k zastavení motorista uposlechl až v ulici Vtelenská, protože už nemohl v ujíždění pokračovat," podotkl policejní mluvčí Václav Krieger.

Proč se snažil hlídce ujet, bylo jasné v momentu, kdy řidič nepředložil ani jeden potřebný doklad pro řízení a provoz vozidla. „Od roku 2021 má muž platný zákaz řízení všech motorových vozidel, který vydal Okresní soud v Mostě. Stejné rozhodnutí vydal i Obvodní soud Praha 4. Ten rozhodl o dalším trestu zákazu řízení až do roku 2026," upřesnil mluvčí.

Dopravní policisté 29letého řidiče na místě omezili na osobní svobodě. Chybějící registrační značku měl zadržený v batohu, nicméně čtyřkolka byla odtažena do doby, než si ji vyzvedne provozovatel. Muž z Obrnic si od policistů převzal sdělení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za to mu v případě uznání viny hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru