Střední zdravotnická škola v ulici J. E. Purkyně v Mostě. Foto: jip
Most

Most – Po tragických událostech na Filozofické fakultě, při nichž zemřelo mnoho nevinných lidí, jsou lidé oprávněně vyděšení z informací o možné podobné události. V úterý dopoledne se po sociálních sítích začala šířit informace, že policisté zasahují v Mostě na Střední zdravotnické škole.

„Psal spolužák, že tam jsou všude policajti po škole a že prý jsou zavřený ve třídách a schovaný pod lavicemi. Mám tam kamarády, tak mám trochu strach. Nikde o ničem ani zmínka,“ informoval redakci E-Mostecko její čtenář těsně před desátou hodinou.

Zásah ve škole v ulici J. E. Purkyně následně potvrdila policejní mluvčí Pavla Kofrová: „Ve škole zasahujeme, v současné chvíli ale nemůžu poskytnout žádné informace.“

Policejní zákrok byl ukončen po půl jedenácté, kdy z místa odjela sanitka i policisté. „Od 08:30 hodin jsme zasahovali na Střední zdravotnické škole v Mostě, kde měl jeden ze studentů hovořit o střílení v budově školy. Důvodem jeho slov byly špatné myšlenky a špatný psychický stav. Policisté provedli důkladnou prohlídku prostor školy, zejména učeben a šaten. Kontrolou nebyla nalezena žádná zbraň. Ani student nebyl ozbrojen žádnou zbraní a policisté ho na místě zadrželi,“ upřesnil krátce po poledni policejní mluvčí Václav Krieger, co se přesně ve škole dělo a dodal, že z dostupných informací nebylo zjištěno, že by měl žák přístup ke střelné zbrani.

Následně byl student převezen do nemocnice k vyšetření. „Celou věcí se v současné době zabývají mostečtí kriminalisté, kteří zjišťují další okolnosti případu. Můžeme veřejnost ujistit, že nebyl nikdo zraněn ani nevznikla žádná škoda na majetku,“ dodal mluvčí.

O připravenosti škol na množící se útoky se debatuje stále častěji. Když integrované složky záchranného systému nacvičovaly v listopadu zásah proti teroristům na mostecké střední škole technické (psali jsme ZDE), část veřejnosti toto kritizovala, že jde o zbytečné stresování dětí i veřejnosti, která o tom neměla informace a vyděsilo ji, když viděli u škol noho policistů, hasiče i sanitky. S ohledem na události se ale na možná řešení takovýchto událostí budou muset připravit všechny školy.  

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru