Ilustrační foto: CC0
Most

Teplice – Rozsáhlý případ podvodného jednání při inzerování neexistujícího zboží objasnili kriminalisté z teplické hospodářské kriminálky. Dvojice mladíků ve věku 19 a 20 let si zvolila jak zdroj svých příjmů prodej fiktivního zboží, převážně elektroniky.

Na sociální síti založili několik falešných profilů na různá vymyšlená jména. „Následně na inzertním portálu této sociální sítě nabízeli po dobu půldruhého roku různou elektroniku, jako například herní konzole a chytré hodinky. Tyto věci však vůbec nevlastnili a fotografie si stáhli různě z internetu. Od zájemců o zboží poté požadovali zaslání zálohy a to na různá čísla účtů. Získané peníze si pak rozdělili na polovinu," popsala činnost mužů policejní mluvčí Ilona Gazdošová. Inzerované zboží nebylo nikdy zasláno a 651 poškozených přišlo o finance v částce kolem milionu a půl.

Oběma mladým mužům bylo sděleno obvinění z podvodu a vzhledem ke značné škodě jim hrozí trest odnětí svobody na 2 léta až 8 let.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru