Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Mostecký vyšetřovatel obvinil 46letého muže ze spáchání trestného činu podvodu. Ten měl manipulovat s počítadlem kilometrů prodaného vozidla Seat. Stíhaný nabízel ojetý dovezený automobil k prodeji na bazarovém portále, kde uvedl, že nájezd vozu je necelých 200 tisíc kilometrů.

Vozidlo se zalíbilo kupci z Královéhradeckého kraje, který se vydal do Mostu. Po uzavřeném obchodu poškozený s vozem odjel a vše se zdálo být v pořádku. Tedy až do chvíle, než se přiblížil k domovu. Vozidlo vydalo před cílem velkou ránu a zastavilo. Do autoservisu už musel poškozený dopravit auto na valníku. Tam se dozvěděl nemilou zprávu. „Výčet závad na vozidle poslouchal podvedený několik minut. Díky mezinárodní spolupráci s německými orgány kriminalisté dohledali původ vozu i tamního prodejce. Ukázalo se, že stíhaný zakoupil vozidlo s nájezdem ve výši 317 tisíc kilometrů," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Mostečan tak vědomě manipuloval se stavem najetých kilometrů a uvedl poškozeného v omyl. Cena takového vozidla mohla být dle odborného posudku až o 46 tisíc nižší. Toho si byl obviněný vědom a o tuto částku se podle policistů neoprávněně obohatil. Za to mu v případ uznání viny hrozí až dva roky odnětí svobody.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru