Nádraží v Drážďanech. Foto: ČD
Most

ČR/Ústecký kraj – Od soboty 24. února od 04:00 nepřetržitě do neděle 25. února 2024 do 04:00 hod. bude správce německé železniční infrastruktury, společnost DB InfraGO, opravovat trakční vedení ve stanici Dresden Hbf a v přilehlých traťových úsecích. Stanice tak bude tento den pro vlaky zcela neprůjezdná.

České dráhy upozorňují cestující na speciální výlukový jízdní řád, který bude platit v sobotu 24. února pro všechny denní vlaky EC na trase Praha – Drážďany – Berlín – Hamburg / Kiel / Flensburg / Lipsko. Tyto spoje budou během výluky nahrazené v úseku Ústí nad Labem hl.n. – Dresden-Neustadt a zpět autobusovou dopravou. Výluka omezí také noční spojení Praha – Lipsko – Curych a Graz – Vídeň – Praha – Berlín. Od ranních hodin v neděli 25. února budou dálkové vlaky mezi ČR a Německem zajištěny opět v celé trase, dočasně však může být upravené řazení některých spojů.

Vlaky EC Berliner / Hungaria z Prahy do Berlína, Hamburku, Kielu a Flensburku pojedou v sobotu 24. února do stanice Děčín hl.n. Cestující, kteří směřují dále do Německa využijí náhradní autobusovou dopravu, která bude zajištěna v úseku Ústí n. L. hl.n. – Dresden-Neustadt. Ze stanice Dresden-Neustadt do cílových stanic v Německu využijí cestující náhradní vlaky IC, případně ostatní pravidelné vlaky Deutsche Bahn. Náhradní autobusy nebudou obsluhovat stanice Děčín hl.n., Bad Schandau a Dresden Hbf. Podobně bude organizována i doprava v opačném směru.

Vlaky EC 458 a EC 459 Canopus pojedou během výluky v úseku Praha hl.n. – Děčín hl.n. a opačně bez omezení, v úseku Ústí nad Labem hl.n. – Dresden-Neustadt a zpět budou nahrazené autobusy a v úseku Dresden-Neustadt – Leipzig Hbf mohou cestující využít náhradní vlaky IC 2508 a 2509. Přímé vozy Praha – Curych pojedou v noci 23. / 24. února pouze v úseku Leipzig Hbf – Zürich HB, následující noc 24. / 25. února pojedou přímé vozy z Curychu pouze do stanice Leipzig Hbf.

Vlaky nightjet 456 a 457 budou nahrazené autobusy v úseku Děčín hl.n. – Dresden-Neustadt a opačně. V úseku Dresden-Neustadt – Berlin Hbf a opačně cestující využijí náhradní vlaky IC 2506 a 2507 sestavené pouze z vozů k sezení.

Cestující ze stanice Děčín hl.n. do stanice Dresden-Neustadt a dále mohou využít v úseku Děčín hl.n. – Ústí nad Labem hl.n. vnitrostátní vlaky bez doplatku jízdného za jízdu oklikou. Stejné opatření bude platit i v opačném směru.

Detaily o provozu dálkových vlaků EC během sobotních stavebních prací v Drážďanech jsou ve výlukovém jízdním řádu na těchto stránkách. Práce na železniční infrastruktuře omezí také regionální vlaky v Drážďanech a okolí, cestujícím proto doporučujeme, aby se o provozu těchto linek informovali na stránkách dopravce Deutsche Bahn nebo Dopravního svazu Horního Polabí (VVO).

„Za případné komplikace vyvolané výlukami v drážďanském železničním uzlu se cestujícím omlouváme!" uvedl mluvčí Českých drah Petr Pošta.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru