Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Policejní vyšetřovatelka obvinila 26letého muže ze spáchání hned několika trestných činů, a to z přečinů legalizace výnosů z trestné činnosti, výtržnictví a ze zločinu pokusu těžkého ublížení na zdraví. Mostečan měl od jiného neznámého muže převzít pár minut odcizený mobilní telefon, který v následujících dnech prodal.

K předání došlo poblíž mosteckého centra v restauraci na toaletách. Zařízení bylo odcizeno v provozovně jinému hostovi. Aby toho nebylo málo, stíhaný si na okradeného muže počkal na ulici nedaleko restaurace. Na veřejném místě ho měl obviněný fyzicky napadnout surovým způsobem. Pěstmi a kopanci rozhodně nešetřil. „Poškozený utrpěl četné zlomeniny v obličeji a musel být převezen do nemocnice. Napadenému vznikla několikatýdenní pracovní neschopnost," informoval policejní mluvčí Václav Krieger.

K místu okamžitě vyjela policejní hlídka, která začala podle popisu po agresorovi pátrat. Ten totiž stihl před příjezdem policistů utéct. Kriminalisté získali ovšem dostatek poznatků, aby mohli útočníka najít a předvolat k výslechu. Šetřením dohledali i odcizený a v tu dobu již prodaný mobilní telefon. Elektroniku policisté zajistili a vrátili původnímu majiteli. Stíhaný bude své chování obhajovat před soudem, kde bude mít co vysvětlovat. „Bude-li totiž uznán vinným, hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi," dodal mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru