Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Povalující se nedopalky od cigaret hyzdí většinu veřejných prostranství měst po celém světě. U nekuřácké veřejnosti to vyvolává stále větší odpor. Proto výrobci tabákových produktů vymysleli kolektivní program s názvem Nevajgluj, který motivuje ke sběru nedopalků v ulicích.

„Funguje to na podobném principu jako sběr tříděných materiálů, za něž posléze společnost EKO-KOM vyplácí městům peníze. Pro rok 2014 je stanovena částka 12 korun na obyvatele. Peníze přijdou na konci roku,“ vysvětlil primátor Mostu Marek Hrvol.

Finance budou připsány na účet Technických služeb města Mostu, mezi jejichž činnosti sběr nedopalků patří. „Nám samozřejmě takovýto nepořádek v ulicích vadí, proto když jsme pořizovali nové koše do ulic, byl naším požadavkem i prostor pro odkládání nedopalků,“ podotkl primátor.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru