Zajištěný důkazní materiál. Foto: Policie ČR
Most

Chomutov – Organizovanou skupinu výrobců a distributorů pervitinu odhalili kriminalisté z chomutovského TOXI týmu. Poznatky k členům této skupiny získávali kriminalisté několikaměsíční operativní činností. Výsledkem byla akce, kterou provedli v minulém týdnu. Během hodiny a půl zadrželi šest podezřelých, z toho tři ženy ve věku 29, 39 a 53 let a tři muže ve věku 28, 43 a 47 let.

„Při realizaci provedli mimo jiné i domovní prohlídky a zajistili předměty a látky užívané při výrobě a distribuci pervitinu, jako různé chemikálie, nádoby, digitální váhy apod., a kromě toho i sáčky s bílou krystalickou látkou," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Vyšetřovatel pak zahájil trestní stíhání všech šesti zadržených osob, které obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, jehož se měli dopustit jako členové organizované skupiny.

Nejméně po dobu několika měsíců měli totiž podle zjištění kriminalistů ve vzájemné spolupráci obstarávat, vyrábět (případně čistit) a distribuovat pervitin. Ten si pak prodávali jak mezi sebou, mimo jiné i pro svou vlastní potřebu, ale prodávali ho také dalším osobám z řad uživatelů. Někteří z nich také pervitin, který nebyl dost kvalitní, „vylepšovali“ za pomoci chemikálií. Dva ze skupiny měli pervitin získávat i díky „čištění krváků“, tedy použitých injekčních stříkaček obsahujících krev s metamfetaminem. „Při této činnosti se za pomoci chemického procesu pervitin z krve oddělí," vysvětlila policejní mluvčí.

Tři z obviněných (53letá žena, 47letý muž a 28letý muž) se jednání měli dopustit i přesto, že byli za drogovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzeni. Všichni tři jsou stíháni vazebně. Kromě nich skončila na základě podnětu vyšetřovatele za mřížemi vazební věznice i jejich 29letá „kolegyně“.

U soudu hrozí všem obviněným tresty odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru