V lomu ČSA se přerušila těžba. Část zaměstnanců dostala výpověď. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Společnosti Severní energetická a Sev.en Inntech propustí v důsledku přerušení těžby hnědého uhlí v lomu ČSA 485 zaměstnanců. Stane se tak od května do července letošního roku. Městské společnosti z Mostecka jsou připravené část lidí přijmout do svých řad.

„My bychom rádi nabídli propuštěným zaměstnancům stabilní zaměstnání v dopravním podniku. Sháníme profese řidiče, elektrikáře, zámečníky, automechaniky. Zkrátka to, co se týká běžného provozu dopravního podniku,“ uvedl Daniel Dunovský, ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova.

Uplatnění by mohli horníci najít i při péči o město Most. „Na kvalifikovaného člověka, zejména z technických oborů, vždycky místo najdeme a budeme mu hledat uplatnění,“ uvádí ředitel Technických služeb města Mostu Michal Hartman. „Zajímají nás pozice řidičů nákladních vozidel, to znamená třídy C. A potom do našich provozů typu Aquadrom bychom rádi průběžně doplňovali mladé kolegy na pozice strojník-mechanik a zároveň, i když to úplně neočekáváme od pracovníků dolů, bychom rádi doplňovali pozice zahradníků a zemědělských dělníků,“ dodává Michal Hartman.

V lomu ČSA se přerušila těžba. Část zaměstnanců dostala výpověď. Foto: Oldřich Hájek

Údržbáře přijme třeba také městský hotel Cascade.

Společnost Severní energetická oznámila, že z důvodu přerušení těžby budou uvolňováni zaměstnanci z pracovních pozic, jako je provozní zámečník, elektrikář, řidič, mechanik a další technické profese. Pro každého odcházejícího pracovníka je připraveno odstupné vyšší, než je standard, firma bude také nápomocna s dalšími administrativními úkony. Více informací v reportáži ZDE.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru