Rybáři z místní organizace Most získali v celkovém hodnocení stříbrné medaile. Foto: Český rybářský svaz
Most

Teplicko – Severočeské územní kolo soutěže Zlatá udice, které probíhalo během uplynulého víkendu, zná své vítěze. Celkové prvenství si odváželo družstvo místní organizace Frýdlant, následované družstvem místní organizace Most, třetí příčku obsadilo družstvo z Jablonce nad Nisou.

 „Je potěšující sledovat, že mezi námi stále rostou noví talenti. Ještě jednou děkujeme všem účastníkům i organizátorům soutěže, stejně jako všem, kteří se výchově dalších generací rybářů aktivně věnují," uvádí na sociálních sítích Český rybářský svaz.

Soutěžní kategorie byly rozděleny do tří dnů. V pátek po zahájení ihned začalo soutěžní klání všech 8 týmů z Ústeckého a Libereckého kraje v teoretické části. Účastníci se věnovali nejen testům z oblasti rybářského práva, života ryb a vodních živočichů, ale také poznávačce rozdělené na tři části: poznávání druhů ryb, poznávání rostlin a poznávání živočichů. 

V sobotu severočeské územní kolo soutěže Zlatá udice pokračovalo lovem ryb udicí na bílinské nádrži Modlanská. První poločas byl především o ploticích, perlínech, okounech a také sumečcích amerických – v případě tohoto druhu nebyla žádná ryba vrácena vodě. „Ve druhém poločase se již objevilo i několik kaprů, minimum závodníků bylo bez ryby, což je potěšující. Na ostatní se jistě štěstí pousměje např. v dalších ročnících," zhodnotili rybáři na sociálních sítích. 

Soutěžní klání Zlatá udice pro děti a mládež vyvrcholilo v neděli rybolovnou technikou. Například muškařský prut někteří účastníci drželi v rukou poprvé, ovšem pod dohledem zkušených vedoucích i někteří z nich dokázali překvapit.

Foto: Český rybářský svaz

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru