Ilustrační foto
Most

Mostecko – S ohledem na příznivý vývoj klimatických podmínek přerušuje společnost Severočeská teplárenská, a.s., od pondělí 20. května 2024 vytápění. V případě poklesu venkovních teplot je společnost připravena dodávky tepla opět obnovit. Ukončení topné sezóny nemá žádný vliv na dodávky teplé vody.

Aktuální topná sezóna začala po výrazně teplém září v loňském roce až 9. října, tedy o měsíc později než obvykle, a trvala celkem 224 kalendářních dní, z toho 191 dní bylo otopných (pozn.: za otopný den se počítá den, kdy průměrná teplota venkovního vzduch je nižší než 13 °C).

Lze ji vyhodnotit jako rekordně teplou. Ve všech měsících otopného období byla průměrná teplota venkovního vzduchu vyšší, než jsou teploty pro příslušné měsíce dle teplotního normálu pro Ústecký kraj z let 1991-2020. V únoru 2024 to bylo dokonce o neuvěřitelných 6,4 °C. Topná sezóna 2023/2024 je tak nejteplejší od doby zprovoznění meteostanice v Kopistech v roce 1973.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru