Magistr Kelley byl světoznámý alchymista. Foto: město Most
Most

Most – Velký šarlatán a vyučený apatykář sice město Most i jeho obyvatele proklel, Mostečané však tuto historickou postavu milují. Není divu, Den magistra Kelleyho je oblíbenou slavností plnou bohatého programu pro návštěvníky všech věkových kategorií. I letos, a to v sobotu 25. května, se uskuteční v zahradách Oblastního muzea a galerie v Mostě. Program je připraven od 10 do 17 hodin. Po jeho skončení začíná v muzeu noční program Muzejní noci.

Velcí i malí návštěvníci se mohou těšit například na kejklíře, šermíře, stezku Střediska volného času Most či pohádku o Zlatovlásce, samozřejmostí jsou stánky se suvenýry a občerstvením. „Stezka povede parčíkem vedle muzea, kde se nachází i památník bitvy o město Most. Určitě ji mohou absolvovat i rodiče s kočárky," doplnila ředitelka SVČ Most Danuše Lískovcová.

Vyvrcholením celého dne bude v 17 hodin křest komiksu Alchymistova dcera – Příběh Edwarda Kelleyho a jeho nevlastní dcery Vestonie za přítomnosti autorů Jiřího Šlajsny a Katrin Buttig.

 

Hned po oficiálním skončení Dne magistra Kelleyho startuje Muzejní noc. Letošní ročník nechá návštěvníky nahlédnout na práci konzervátorů a kurátorů muzejních sbírek. Prohlídky výstav a expozic budou komentované.

Vstup na muzejní noc i Den magistra Kelleyho je zdarma. 

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru