Do ulic vyrazili fanoušci nejen v dresech a s vlajkami, ale i s bubny. Foto: Karolína Hanzalová
Most

Most – Nedělní bujaré noční oslavy titulu českých hokejistů z domácího mistrovství světa překonaly každoroční silvestrovské veselice. Třída Budovatelů se proměnila v pomalu tekoucí kolonu troubících vozidel. V oknech vozů seděli další pasažéři a dávali si "placáka" s lidmi lemující tuto silnici. Většina obyvatel měla pro hlučnou veselici pochopení, ale našli se i výjimky.

„Oslavy vítězství jsme monitorovali. V souvislosti s projížděním a troubením motorových vozidel jsme se zabývali dvěma oznámeními  o rušení nočního klidu. Jinak jsme nemuseli zasahovat u žádného trestného činu," shrnul včerejší dění v centru města policejní mluvčí Václav Krieger.

Podle slov velitele Městské policie Litvínov Martina Kliky žádné incidenty nemuseli řešit ani strážníci v Litvínově. Stejně tak nemuseli zasahovat mostečtí strážníci. „Neevidujeme žádný výjezd. Pouze u mosteckého jezera, kde bylo promítání přímého přenosu, dohlížela na pořádek jedna hlídka," doplnila mluvčí Městské policie Most Veronika Loucká. 

O své video se podělila také Karolína Hanzalová, s níž do ulic kromě jejího přítele Tomáše Haufa vyrazili i jeho bratři. Patnáctiletý Matyáš trpí Downovým syndromem a ke komunikaci s okolím využívá hlavně tablet. „Matyáš má rád koncerty a tyhle akce, je vidět, že si to užívá. Momentálně je vyhlášena sbírka u Patrona dětí, třeba mu bude chtít pomoci," vysvětluje Karolína Hanzalová.

Takto titul slavila Karolína Hanzalová ve společnosti Tomáše, Ondřeje a Matyáše Haufovými

 

Matyáš Hauf si fandění i přes svůj hendikep náležitě užívá. V běžné komunikaci si pomáhá hlavně tabletem. Foto: Karolína Hanzalová

Sociální sítě jsou plné záznamů z oslav, pod nimi se rozproudila diskuze. Z ní však vyplývá, že převážná většina komentujících měla pro oslavy pochopení, zvláště ti, kteří hokej ale nesledují, poukazovali na to, že by lidé k sobě měli být více ohleduplní. 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru