Elektrokoloběžky TO-MI budou nově jezdit i v Teplicích. Foto: společnost TO-MI electro
Most

Teplice – Od června budou moci lidé v Teplicích využívat k pohybu po městě sdílené elektrokoloběžky chomutovské společnosti TO-MI. Ve městě budou čtyři stanoviště. Kromě Teplic vyjednala společnost provoz svých elektrokoloběžek pro v Hradci Králové.

Parkovací místa na koloběžky budou vyhrazena u vlakového nádraží, v ulici Libušina, třetí na náměstí Svobody a čtvrté u autobusové zastávky v Přítkovské ulici v Trnovanech. „Se zástupci Teplic jsme o podmínkách provozu sdílených elektrokoloběžek jednali cca 2 měsíce. Vytyčili jsme jako zakázaný prostor lázeňskou zónu. Jde o prostor, kde se pohybují lidé s různými zdravotními obtížemi a do Teplic přijeli kvůli léčbě. Nebylo by tedy vhodné, aby tudy projížděli lidé na elektrokoloběžkách,“ vysvětlila Michaela Šlehoferová ze společnosti TO-MI elektro. I v Chomutově jsou vytyčeny určité zóny, kde koloběžky nemají povolen vjezd a automaticky se vypnou.

Provoz koloběžek funguje na stejném principu jako v Chomutově  – je potřeba mít nainstalovanou aplikaci provozovatele. V tomto případě společnosti TO-MI. Pomocí aplikace odemknete elektrokoloběžku. Stojí to 10 korun. Naskenujete QR kód na volantu, nebo zadáte kód vybraného skútru. Pokud platba proběhla – odtlačíte se nohou a pro zrychlení zvolna přidáte plyn z pravé strany volantu. Po ukončení jízdy zaparkujete elektrokoloběžku na místě k tomu určeném. Platí se 4,50 korun za minutu jízdy. Pokud stojíte, platíte 1 korunu za minutu. 

 
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru