Most – Krajská zdravotní, a. s. vydala aktuální informaci k provozu Nemocnice Most, jejíž provoz omezil večerní požár trafostanice. Podle informací zřizovatele nemocnice zapříčinil poruchu na hlavním přívodu elektrické energie a následný požár trafostanice předchozí výpadek proudu.

Aktuální situace se dle vyjádření zřizovatele nijak nedotkla hospitalizovaných pacientů, kterým se dostává plné zdravotní péče a návštěvy rodinných příslušníků nejsou nijak redukovány. Plánované operační výkony jsou pozastaveny zatím na dobu dvou dnů. 

„Prozatím na dva dny je pozastavena plánovaná operativa. Ambulance běžně fungují, nicméně nejsou k dispozici všechny potřebné diagnostické metody, proto veřejnosti doporučujeme, aby v případě potřeby využila okolní zdravotnická zařízení. Nemocnice Krajské zdravotní jsou připraveny, stejně tak i Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje,“ ujišťuje Ing. Pavel Markalous, ředitel mostecké nemocnice.

Pacienti, kteří přesto na urgentní příjem dorazí, budou informováni o nedostupnosti zobrazovacích metod, jako například rentgenu, CT, a biochemických analýz. Není tedy aktuálně v možnostech nemocnice jim poskytnout  plnohodnotné vyšetření. V případě potřeby akutního ošetření bude pacient k dalšímu vyšetření do jiného zařízení přímo převezen. 

„Na řešení celé situace intenzivně pracujeme. V tuto chvíli předpokládáme, že již tento pátek bude nemocnice fungovat v běžném provozu,“ dodává ředitel Markalous.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru