Vyklízení Repre. Budova bude očištěna na nosnou konstrukci.
Most

Most - V Mostě začala dlouho očekávaná rekonstrukce kulturního domu Repre. Jak vypadají aktuální práce?  

„Teď probíhá kompletní vyčištění vnitřních prostor od nábytku, zařizovacích předmětů a na fasádě už dochází k demontáži obložení. Cílem je stavbu úplně očistit na nosné zdivo, na nosnou konstrukci,“ vysvětluje koordinátor inženýrské činnosti Matěj Benda. 

Jedná se o jednu z největších investic v novodobé historii města a její realizace vyjde na 785 milionů korun, půl miliardy korun získá Most z dotací. 

„Jsem moc rád, že jsem dnes mohl poprvé vidět tu stavbu naživo, jde vidět, že ty práce probíhají velmi intenzivně a jsem moc rád, že probíhají podle plánu,“ sdělil primátor Marek Hrvol. 

Rekonstrukce bude dokončena v roce 2026.

V novém Repre má být kromě přestěhované městské knihovny multifunkční sál na plesy s kapacitou 800 lidí, sály pro konference, planetárium, kino či restaurace. 

Počítá se také s úpravou okolního venkovního prostranství.

Foto

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru