Letní scéna funguje ve Vinařství Johann W od roku 2020. Foto: jip
Most

Třebívlice – Že i z covidových let může vzejít něco opravdu dobrého, dokazuje vinařství Johann W v Třebívlicích. Z několika málo koncertů se postupem času vyklubala komplexní kulturní scéna, od letošního roku s celoročním provozem.

„Paradoxně jsme začali s koncerty během covidu, protože náš areál umožňoval splnit všechna požadovaná omezení a opatření. Open air scéna ukázala, že lidé v regionu mají o kulturu zájem a jsou ochotni za ní přijet, proto jsme se rozhodli ji rozvíjet. Letos jsme dokončili vnitřní divadelní sál, tudíž scéna už bude v provozu celoročně,“ uvedl zakladatel vinařství Johann W a obnovitel tradice vinařství kolem Třebívlic Jan Dienstl.

Čerstvě otevřený divadelní sál už hostil například talk show 7 pádů Honzy Dědka či divadelní představení Padesátka nebo Muž mojí ženy.

Ambasadory otevření celoroční kulturní scény byli herečka Berenika Suchánková, tanečník Marek Dědík, herečka Karolína Krézlová a ikona českého hokeje Milan Hnilička. Foto: Jitka Fárová

Ve vinařství se pořádají jak velké koncerty, tak i menší klubové akce pro 15 až 30 lidí. V patře je vybudován nově sál pro divadelní představení s kapacitou téměř 200 lidí. „Areál je nyní konečně celoročně využitý. Těší nás, že do Ústeckého kraje přivedeme zajímavé umělce a návštěvníkům našeho areálu můžeme zajistit takové „odpojení od matrixu“, kdy si tu odpočinou a spojí v jeden zážitek hned tři věci – kulturu, víno a gastronomii,“ doplňuje Jan Dienstl.

Tento nově upravený prostor se během chvíle změní v klasický divadelní sál. Foto: jip

Vše nejlepší přišli nové scéně popřát v roli ambasadorů například tanečník Marek Dědík, herečky Karolína Krézlová a Berenika Suchánková, moderátor Honza Dědek nebo legendární hokejista Milan Hnilička, který přivezl i zlatou medaili ze světového šampionátu v Praze včetně poháru. „Honza Dědek je v našem programu asi nejčastějším vystupujícím, do svého pořadu si zve hosty každé dva měsíce. Už tu vyzpovídal například Marka Taclíka, Adélu Gondíkovou či Petra Kolečka,“ doplnil Jan Dienstl. I v letošním roce však budou hlavní náplní programu třebívlické scény koncerty populární hudby. Areál ale bude hostit i různé veřejné košty nebo slavnost vinobraní. Sledovat chystaný program můžete na stránce Facebook či na webu vinařství.

Jan Dienstl (vlevo) obnovil pěstování vína na Třebívlicku po 100 letech. To mu ale nestačilo a ve svém vinařství vybudoval i stálou celoroční kulturní scénu. Foto: Jitka Fárová

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru