Dvě vzrostlé lípy na první pohled chřadnou. Někdo je navrtal. Foto: město Litvínov
Most

Most, Litvínov – V úterý odpoledne zveřejnila litvínovská radnice na sociálních sítích informaci o úmyslně poškozených letitých lípách před jedním z domů v ulici  ul. Tyrše a Fügnera. Podle kontroly musel kdosi lípy nenápadně ničit dlouhodobě. Hrozí, že lípy bude muset město pokácet. Minulý týden také Technické služby města Mostu informovaly o poničení mladých stromků na Šibeníku.

„Při kontrole zdravotního stavu na první pohled nemocných stromů odpovědní pracovníci zjistili, že do kmenů obou stromů někdo vyvrtal díry a zřejmě vstříkl nějakou tekutinu. Odbor nakládání s majetkem města nyní nechá obě lípy zkontrolovat arboristou a podle jeho vyjádření zvolí další postup. Stav lip ale už na první pohled není dobrý a vzhledem k značnému poškození stromů se může stát, že bude nutné přistoupit k jejich pokácení," informuje Simona Kohoutková z Odboru nakládání s majetkem Městského úřadu Litvínov.

Vzrostlé lípy v ulici Tyrše a Fügnera někdo navrtal a vylil do nich neznámou kapalinu. Foto: město Litvínov

To, že veškerá snaha, a tedy i investice do výsadby, přišla vniveč, je na první pohled jasné při procházce parkem Šibeník v Mostě. Nedávno vysazené habry jsou zcela poničené. „Nepochopíme tu motivaci k ničení přírody a všeho, co by mohlo v budoucnu zkrášlovat naše město," komentují fotky pracovníci Technických služeb města Mostu u fotek, které dokládají zkázu způsobenou zatím neznámým vandalem. 

V Mostě na Šibeníku vadí už nové stromky. Foto: Technické služby města Mostu

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru