OBRAZEM: Přes třicet řidičů obdrželo v Mostě pěnivý mok bez alkoholu
Řidiči dostali nealkoholické pivo a reflexní pásky. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Mostecká policie se v úterý dopoledne zapojila do republikového projektu „Řídím, piju nealko!“. Zodpovědní řidiči při ní dostávají pivo bez alkoholu. Policisté stavěli řidiče a řidičky na ulici SNP.

Kromě policistů se akce zúčastnil i zástupce Besipu - krajský koordinátor pan Jan Pechout a promotérka Českého svazu pivovarů a sladoven. "Preventivní akce je zaměřena na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholu za volantem. Akce běží již několik let, kdy policisté na vybraných stanovištích zjišťují, zda řidiči nejsou pod vlivem alkoholu. Pokud je u nich dechová zkouška negativní, obdrží řidič od zástupce pivovarů odměnu ve formě nealkoholického piva a také získá dárek i od zástupce Besipu," vysvětluje akci mluvčí policistů Ludmila Světláková. Úterním dárečkem od Besipu byly v Mostě reflexní pásky. Cílem této akce je upozornit na zneužívání návykových látek řidiči a následných následků na zdraví a nabídnout řidičům alternativní formu pěnivého moku - pivo bez alkoholu.

"Během dnešní dopolední akce hlídky zastavily a zkontrolovaly 35 řidičů a řidiček. Promotérka předala 31 řidičům plechovku s nealkoholickým pivem a zástupce Besipu řidiče odměnil reflexními prvky," sdělila Ludmila Světláková. Tři řidiči se dopustili dopravních přestupků. Nikdo z kontrolovaných motoristů nebyl pod vlivem alkoholu.

Policisté umožnili i některým zájemcům z řad řidičů možnost vyzkoušet si speciální brýle, které simulují vliv alkoholu. Na chodníku měli připravenou překážkovou dráhu, kterou museli řidiči pěšky překonat, což bylo pro většinu problém.

Foto

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru