Na sté výročí republiky se hrály čtvrtfinálové odvety, v semifinále se utkají Inseminátoři s Atléticem a Gambleři s Jablíčky
Foto: MLMK
Sport

Most - Na sté výročí československé státnosti byly sehrány odvetné zápasy čtvrtfinálových dvojutkání Mostecké ligy malé kopané. Z těchto čtyř nedělních zápasů tak vzešli letošní semifinalisté mosteckého malého fotbalu a tím pádem nejžhavější uchazeči o titul.

První čtvrtfinálovou dvojici tvořily týmy Jablíčka Chomutov a Katalánci. Katalánci před týdnem podlehli Jablíčkům 1:3 a to navíc v pomyslném domácím zápase. Nyní tak potřebovali vyhrát o více než dva góly. Tento plán se jim ovšem začal hroutit poměrně záhy, když již první poločas prohráli 1:7 a o prvním postupujícím tak bylo de facto rozhodnuto. Utkání nakonec skončilo výhrou Jablíček v poměru 10:4, když nejproduktivnějšími hráči zápasu byli Matěj Dolejška a Jan Kopta (oba 4+0) a Tomáš Svoboda (0+4). K nim se připojil třemi kanadskými body Dominik Nobst (1+2). V dresu poražených nejvíce zářil Antonín Fišer (1+2). Dvakrát pak přesně mířil Jakub Hošek (2+0).

Následovala odveta zápasu mezi Gamblers Most a Švejkem. Minulý týden slavil výborně hrající Švejk překvapivou výhru 4:2 nad Gamblery, kteří se již řadu let řadí k české malofotbalové špičce. Gamblerům tak byl již ve čtvrtfinále přiložen pomyslný nůž na krk a v odvetě již neměli, kam ustupovat. Vědomi si tohoto faktu, vyslali zelenočerní do odvety skutečně mimořádně silnou sestavu. Švejk tak šel do utkání sice výsledkově v lepší pozici, ale zároveň s vědomím, že postup visí přeci jen poněkud vysoko. To se bohužel pro hráče Švejka začalo ukazovat poměrně brzy. Přes jejich statečný boj a občasné šance zejména Zdeňka Turečka skóre zápasu narůstalo jen na jedné straně. Již poločasové skóre 6:0 posílalo do semifinále jasně Gamblery a konečný stav 13:0 pak hovoří jasnou řečí. Nejvýraznější podpis na postupu Gamblerů do další fáze play-off zanechal Michal Salák (4+2). K němu se pak přidali Zdeněk Macháček (3+1), Vladimír Pátek (2+2) či David Macko (1+2). Ondřej Bíro v bráně Gamblerů si pak připsal čisté konto, v play-off dvojnásob cenné.

Dalším utkáním v pořadí byla čtvrtfinálová odveta mezi týmy Inseminátors FC a GMS Most. GMS Most, z pozice druhého týmu po základní části, minulý týden nadšeně bojujícím Inseminátors překvapivě podlehli 3:4. Do odvety vysílali GMS velmi silnou sestavu doplněnou již o kapitána mistrů světa do jednadvaceti let, Lukáše Haspru. Bohužel ani tentokrát si GMS s výborně organizovaným a fyzicky nesmírně zdatným soupeřem nedokázali poradit a padli 3:7 po poločase 1:3. Inseminátors, kteří zahráli zejména směrem dozadu skutečně mimořádně dobře, táhl za výhrou Zdeněk Kopas (3+1) podporovaný spoluhráči Ghita – Decian Hascear a Dominik Onuščák (oba 1+1), či Petr Sládek (0+2). Za poražené podal výjimečný výkon Michal Nguyen (2+1), který zařídil všechny góly svého týmu.

Posledním kusem na čtvrtfinálovém programu byl zápas mezi Avengers Most a Atléticem Most. Jeho první díl skončil před týdnem 10:2 pro Atlético a tak zde již nebylo moc co řešit. I odveta se nesla v duchu jasné převahy obhájce titulu a zápas tak spíše než pro výsledek byl sehrán pro samu radost z fotbalu. Atlético si nakonec připsalo jasný postup po výsledku 12:1. Nade všechny spoluhráče vyčníval Jakub Hruštinec (6+1), doplňovaný především Svatoplukem Bouškem a Janem Štefkem (oba 2+2). Poslední gól v sezóně Avengers vstřelil dobře hrající Radek Gutwald po asistenci Martina Janaty.

V úvodních semifinálových utkáních se tak příští neděli představí v první dvojici Atlético Most proti Inseminátors FC a pokud Inseminátors dokáží zopakovat své čtvrtfinálové vystoupení, nečeká Atlético určitě nic lehkého.

V druhém semifinále se pak proti sobě postaví dvě již dlouhé roky zavedené značky malého fotbalu v České republice a to Gamblers Most a Jablíčka Chomutov. Toto semifinále pak bude zcela jistě o docházce těch nejlepších z obou týmů. Jak Gambleři, tak Jablíčka disponují ničivou silou a rozhodne tak, kdo ji v co největším rozsahu dokáže přivést na hřiště 11. ZŠ Most.

S letošním ročníkem Mostecké ligy malé kopané se pak loučí týmy GMS Most, Katalánci, Švejk a Avengers Most. Těmto týmům se sluší poděkovat za jejich letošní výkony a popřát hodně štěstí do dalších ročníků.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru