Verva zbrojí na novou sezónu. Ulovila kanadského obránce Aarona Irvinga
Aaron Irving. Zdroj: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov – Nová hokejová sezóna pomalu ťuká na dveře a litvínovská Verva nebere nic na lehkou váhu. Po několika posilách do útočných řad Litvínov vyztužuje i svou obranu. Tentokrát na sever Čech míří čtyřiadvacetiletý kanadský obránce Aaron Irving, který se Litvínovu upsal na rok s roční opcí.

Fanoušci černožlutého celku dlouho vyhlíželi, až vedení klubu ohlásí novou posilu do obrany. Dnes se konečně dočkali. Klub odtajnil, že se domluvil na angažmá s talentovaným kanadským obráncem Aaronem Irvingem, který v předchozí sezóně zářil ve švédském Örebru.

,,Je to obránce, který má kvalitní první přihrávku, výbornou střelu a je to pravák. Takových obránců na hráčském trhu moc není. Aaron je solidní do obrany a umí podpořit i útok. Dostane šanci v přesilovkách, kde hrál i ve Švédsku. Chceme ho vidět jak v přesilovkách, tak v oslabení. Je to další obránce, který je v ideálním hokejovém věku a věříme, že bude platnou posilou,“ řekl Vladimír Országh, hlavní kouč podkrušnohorského celku.

HOKEJOVÉ MILNÍKY KARIÉRY AARONA IRVINGA

Ve 24 letech má za sebou Aaron Irving poměrně bohatou hokejovou kariéru, která odstartovala v týmu Edmonton Oil King, se kterým v sezóně 2013/2014 vyhrál mistrovský titul a prestižní Memorial Cup. Svými výbornými výkony si později řekl i o kapitánské céčko. Prosadit se zkusil i v nejslavnější hokejové soutěži. Draftem sice z šestého kola prošel, zápas v NHL si však ale nikdy nezahrál.

Neúspěch v NHL ho ale od hokeje neodradil. Jeho kariéra se opět výrazně rozjela ve Skandinávii. V sezóně 2018/2019 hrál za norský Storhamar, kde patřil k hlavním tahounům. Jeho výborných výkonů si pak všiml švédský celek Örebro, který mu na další sezónu nabídl nové angažmá. I ve Švédsku Irving zářil, a proto se o něj litvínovská Verva zajímala už v průběhu sezóny. ,,O Aarona jsme se zajímali již v půlce dubna, ale v té době byl ještě hráčem Örebra. Když byla možnost znovu vstoupit do jednání, tak jsme neváhali. Jsme rádi, že jsme se domluvili na podpisu smlouvy,“ řekl generální ředitel klubu Pavel Hynek.

PŘEHLED LITVÍNOVSKÝCH POSIL

Aaron Irving je tak v pořadí už pátou posilou, kterou Verva v nedávné době oznámila. Litvínov předtím do svého týmu zlanařil útočníka Patrika Zdráhala, brankáře Denise Godlu, lotyšského obránce Balinskise a útočníka Martina Látala. Z hostujících hráčů pak na severu Čech zůstal i tahoun Vervy Richard Jarůšek společně s Tomášem Pospíšilem, který Litvínovu hodně pomohl v závěru sezóny.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru