HKC Racing Team opět bodoval na severu Moravy. Mostečtí jezdci se drželi vpředu
HKC Racing Team opět bodoval na severu Moravy.
Sport

Most, Třinec - Už čtvrým podnikem pokračovalo Mistrovství ČR v kartingu spojené s Pohárem Autoklubu ČR. Motokárový podnik se tentokrát konal na okruhu SteelRing v Třinci a závodníci v barvách mosteckého HKC Racing Teamu ve velké většině opět bodovali a v každé z jízd se v republikové konkurenci vešli do první desítky. Ve víkendovém hodnocení byli například Josef Valenta první, Jakub Josef Havel druhý a Václav Strakatý třetí ve svých třídách.

Všechny kategorie jsou poměrně bohatě obsazeny a ve druhé polovině šampionátu už se zvyšuje tlak soupeřů. Jezdci mosteckého týmu se ale drží vepředu, a to je hlavní. Pohárové hodnocení třídy Baby 60 přineslo důležitý bodový příděl pro Jakuba Bednáře, který v kvalifikaci skončil čtvrtý, v prvním závodě po jezdecké smůle desátý, ale ve druhém závodě a pak i v Superfinále dojel dvakrát na třetím místě. "Hlavní ovšem je, že v celkovém bodování sezóny Jakub vede tabulku," řekl trenér Ivan Houzák.

První pozici v průběžném hodnocení šampionátu si drží také Richard Čejka v OK Junior a Josef Valenta v OK. Lze dodat, že ve třídě KZ2 Gentlemen zajel v Třinci druhé místo Jeroným Preuss a druhý je i celkově. "Ono je to tak, že každý závodní víkend máme na starosti přes patnáct jezdců a v současnosti jich je celkem jedenáct v sezónním bodování od prvního do třetího místa a to vypadá hodně slibně," doplnil trenér a dodal, že se tak stále úročí skvělá spolupráce mezi týmem a Prague Academy s jejím manažerem Petrem Ulbertem.

V Třinci si velmi dobře vedli i další malí závodníci. Druhý tam skončil Matěj Preuss ve třídě OK a stejnou pozici má i v celkové bodovací tabulce. Druzí jsou ve svých kategoriích celkově také Alan Truksa a Miloš Roudnický. Třetí byl v Třinci Matěj Kácovský v KZ2, který už je téměř plnoletý, nicméně i on se stále drží na předních pozicích a celkově je třetí. "U Matěje cením, že jezdecký růst staví už třetí rok i na startech s formulí, ale do motokár se stále vrací. To totiž může být cesta i pro ostatní kluky, kteří jsou ještě školou povinní. Vyžaduje to pochopitelně hodně píle a talentu, ale bez nic se nedá úspěšně dělat žádný sport," řekl ještě trenér.

Motokárová sezóna pokračuje na konci srpna v Písku na trati v areálu Hradiště a závěr přijde na konci září na okruhu Ypsilonka v Potočišti u Chebu. Během dvou podniků se ještě může ledacos změnit a členové HKC Racing Teamu doufají, že to bude k lepšímu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru