Litvínov má novou posilu! Ze zámoří přichází útočník Matěj Chalupa
Matěj Chalupa s Vervou podepsal víceletý kontrakt. Foto: HC VERVA Litvínov
Sport

Litvínov - Vedení klubu se povedlo přivést zajímavou posilu. Na sever Čech míří útočník Matěj Chalupa, který s Vervou podepsal víceletý kontrakt.

„Matěj je mladý útočník, který má už něco odehráno. Jsme rádi, že jsme se s ním dohodli a přes velké množství nabídek podepsal u nás v Litvínově. Mužstvo prochází přestavbou a přesně takový typ hráče jsme dlouhodobě hledali. Uvidíme, jak se předvede v zápasech, ale má v sobě velký potenciál. Věříme, že pomůže týmu a také, že ho angažmá u nás posune dále,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek

https://www.youtube.com/watch?v=bcHwbXc76DI

Třiadvacetiletý forvard je odchovancem Letňan, odkud ve starším dorostu zamířil do Plzně. Už v mládežnických letech patřil k talentům a řadil se vysoko v produktivitě soutěží. Pravidelně reprezentoval Česko v mládežnických reprezentačních výběrech. V extralize debutoval v sezóně 2016/2017 v dresu Plzně.

Ze západních Čech se přesunul na druhý konec republiky do Hradce Králové. V hradeckém Mountfieldu se vypracoval mezi stabilní členy A-týmu. V extralize nastoupil do 134 zápasů s bilancí 11 gólů a 30 asistencí. Ačkoliv nebyl draftován, zaujal svou hrou zástupce slavného Chicago Blackhawks, kde loni podepsal dvouletý nováčkovský kontrakt. „Matěj je typ hráče, který má výborné bruslení. Je přímočarý a myslím si, že nám může hodně pomoci. Další věcí je zvýšení konkurence v našem týmu. Poslední extraligovou sezónu v Hradci měl velmi slušnou a loni byl v zámoří, takže už má za sebou určité zkušenosti. Počítáme, že nám pomůže směrem dopředu i dozadu. Očekáváme od něj rychlost a drajv, aby přinesl do mužstva novou energii,“ popisuje hlavní trenér Vervy Vladimír Országh.

V loňské sezóně po odchodu z Hradce nastupoval v AHL za tým Rockford IceHogs, který je farmou Chicaga. Ve 27 zápasech zapsal 7 bodů za 4 góly a 3 asistence. Letos se snažil probojovat na předsezónním kempu do NHL, ale neuspěl a rozhodl se pro návrat do Česka. Poprvé v kariéře tak oblékne litvínovský dres. „Měl jsem pár nabídek, ale ta od Vervy mi dávala největší smysl. Chci se ukázat a věřím, že dostanu i hodně prostoru. Z toho důvodu jsem se rozhodl podepsat právě v Litvínově,“ říká útočník Matěj Chalupa.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru