Famózní litvínovský plavec Petr Adamec přivezl z Mistrovství České republiky pět medailí
Petr Adamec. Foto: Plavecký klub Litvínov
Sport

Litvínov - Během uplynulého víkendu proběhly v Litoměřicích, Mladé Boleslavi a Prostějově zimní Mistrovství České republiky v plavání pro mladší a starší žactvo.

Z litvínovské líhně se na tato mistrovství probojovalo šest plavců. Petr Adamec, Filip Brna, René Petr Macháček, Laura Prantová, Adéla Andrlová a Linda Marášková.

V Prostějově mezi čtrnáctiletými plavci zanechal výraznou stopu Petr Adamec, když ze šesti startů získal pět medailí. Stříbro Adamec vybojoval na kraulové stovce, třikrát bral bronz na dalších oblíbených kraulových tratích 200 m, 400 m a 1500 m. A absolutním překvapením bylo parádní třetí místo na trati 200 m znak, kdy si o šest vteřin vylepšil svůj dosavadní osobní rekord.

V Mladé Boleslavi vířili vodu třináctiletí Filip Brna, René Petr Macháček a Laura Prantová. Do desítky nejrychlejších se dokázala prosadit jen Laura Prantová a to na trati 100 m motýl, kdy v osobním rekordu obsadila právě desátou příčku.

Dvanáctileté žactvo reprezentovaly v litoměřické pětadvacítce dvě dívky a to Adéla Andrlová a Linda Marášková. Do první desítky nejrychlejších se dvakrát probojovala Adéla Andrlová, když dohmátla na deváté příčce na trati 100 m znak a na trati dvojnásobné jí patřila příčka desátá.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru