Litvínovským plavcům na závodech cinkaly medaile, jsou příslibem nové generace sportovců
Foto: Plavecký klub Litvínov
Sport

Litvínov - Během posledního březnového víkendu se litvínovští plavci rozjeli hned na dvě místa, kde se konaly tradiční jarní plavecké závody. Ti starší si jeli poměřit své síly do Prahy na podolskou padesátku v rámci Jarní ceny Prahy a mladší se představili v Chomutově na Jarní ceně nejmladšího žactva.

V Chomutově to cinklo celkem osmnáctkrát. Absolutně nejúspěšnější členkou výpravy byla desetiletá Markéta Kejřová, která proměnila všech svých šest startů v umístění na bedně. Pětkrát brala zlato v závodech 100 m volný způsob, 400 m volný způsob, 100 m prsa, 100 m polohový závod a 50 m volný způsob. Prvenství jí uniklo pouze v závodě 50 m motýl, kde dohmátla na stříbrné pozici.

Dalším úspěšným plavcem se stal devítiletý Jakub Kovařík, který též proměnil každý svůj start v zisk cenného kovu. Nepřemožitelným se stal na trati 400 m volný způsob, kde zvítězil a třikrát bral stříbro na tratích 50 m volný způsob, 100 m znak, 100 m polohový závod.

Desetiletý Pavel Zícha si z Chomutova přivezl hned pět bronzových medailí ze závodů 50 m motýl, 50 m volný způsob, 100 m volný způsob, 400 m volný způsob a 100 m polohový závod.

Hana Racíková v kategorii desetiletých děvčat vybojovala bronzovou medaili na trati 50 m volný způsob.

Úspěšná čtyřka litvínovských nejmladších plavců zabojovala i v obou štafetových závodech. Na trati 4x50 m volný způsob jim patřila třetí příčka v závodě na trati 4x50 m polohový závod dokonce příčka o jedno patro výše, tedy stříbrná.

Naši nejmladší jsou pro litvínovské plavání příslibem nové generace plavců, která dělá a nadále bude dělat čest litvínovským barvám, a o které doufejme, ještě hodně uslyšíme.

V Praze na Podolí se podařilo prosadit na medailová umístění Lauře Prantové, která v poměrně kvalitně obsazené disciplíně 50 m znak vybojovala bronzovou medaili.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru