VIDEO: V Mostě bude první letošní dostihový den, na hipodrom budou jezdit autobusy zadarmo
Hipodrom Most. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Most – Úvodní dostihový den sezony 2022 se koná na mosteckém hipodromu již v sobotu 9. dubna od 13.00 hodin. Vrcholem mítinku bude 48. ročník Memoriálu Rudolfa Deyla. Jedná se o dostih nejvyšší první kategorie s dotací 150 tisíc korun. Během celého odpoledne budete moct shlédnout celkově sedm kvalitně obsazených dostihů.

Sedm dostihových dní z padesáti, které se letos budou konat v Česku, bude hostit Hipodrom Most. Mostecké závodiště patří mezi čtyři nejvýznamnější v republice.

„Hipodrom je připravený na sezonu. Když se na to podíváte, tak je to obrovská plocha. A ta obrovská plocha musí být udržovaná. Dostihová dráha musí být udržovaná. Musí být nakropená, aby nedošlo ke zranění šlach koní. Připravenost tohoto areálu a připravenost dostihové dráhy je velká,“ uvádí Jiří Charvát, předseda dozorčí rady společnosti Hipodrom Most.

https://www.youtube.com/watch?v=wlHqfrmdZZI

Povedlo se to i díky městu Most, které je držitelem druhého největšího balíku akcií ve společnosti. „Jsem moc rád, že se nám sem po letech povedlo přivést nový vodovodní řad, eliminujeme tím velké úniky, které tady byly. A to je spojeno s nemalými finančními prostředky, které šly vesměs do větru,“ říká primátor města Mostu Jan Paparega. V plánu je ještě revitalizace retenční nádrže. K té se přistoupí až na podzim po dostihové sezoně. Opravená je rovněž silnice na příjezdu k hipodromu.

Úvodní dostihový den sezony 2022 začíná již v sobotu 9. dubna od 13 hodin. Čekají vás napínavé sázky, občerstvení a pro děti nebudou chybět projížďky na koních. Návštěvníkům bude k dispozici také tradiční kyvadlová doprava z města zdarma. Základní vstupné na hipodrom přijde na 120 korun. Vstupenky je možné zakoupit v den akce od 10.30 hodin na pokladně u vstupu a platba je možná pouze v hotovosti.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru