VIDEO: Z mosteckých dostihů se nevrátí Silencio. Koně museli kvůli zranění utratit
Hipodrom Most. Ilustrační foto
Sport

Most – Sobotní dostihové odpoledne na Hipodromu Most má hořkou příchuť, která k dostihovému sportu bohužel výjimečně patří.

Kvůli zranění musel být utracen jeden z koňů. Na facebooku to potvrzuje Tomáš Váňa, v současné době jeden z nejúspěšnějších trenérů rovinových koní u nás. „Nadějný tříletý valach Silencio se už do cíle nedostal a jeho život jsme mu vzali brzy,“ píše. Čtvrté místo jiného koně, Cidliny, bere jako vítězství, neboť se dostává zdravá domů.

K nešťastnému úrazu došlo ve třetím dostihu dne, Ceně Hipodromu Most na dva tisíce metrů. Silencio závodil s žokejem Janem Vernerem mezi čtrnáctkou koní. Od začátku se ujal kůň vedení a první pozici si držel až do cílové rovinky. Pár set metrů před cílem ale kůň pravděpodobně nešťastně klopýtl a poranil si nohu. Žokej seskočil a neutrpěl žádné zranění. Na místo byl hned přivolán veterinář.

Dostih startuje v čase přibližně 2:24 hod.

https://www.youtube.com/watch?v=XCalR0XUirc

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru