Most sezónu dohraje na hlavním stadionu Josefa Masopusta, zkusí tam najít impuls pro vzestup v tabulce
Fotbalový stadion Josefa Masopusta. Foto: archiv e-mostecko.cz
Sport

Most - Poslední tři zápasy podzimní části České fotbalové ligy dohraje Most na hlavním stadionu Josefa Masopusta, dny i časy výkopů zůstávají beze změny.

Zápasy proti rezervám ligových týmů odehraje mostecké Áčko na hlavním stadionu v Mostě, na Baníku (nebo též u Kauflandu). Klub tak vyzkouší pro zápasy proti FK Jablonec B, FC Hradec Králové B a FK Teplice B prostředí hlavního mosteckého stadionu a zkusí tak najít nový impuls pro záchranu současné sezóny, ve které se Most zatím nachází na posledním místě tabulky ČFL. Naposledy Mostečtí na stadionu odehráli divizní utkání proti FK Louny ve středu 10. listopadu 2021. Stadion FSJM mimo jiné hostil i utkání MOL Cupu proti 1. FK Příbram v září 2021 nebo mezinárodní přátelák proti Chemnitzeru FC v červnu 2021. V posledních letech prošel rekonstrukcí hráčského zázemí a využívala jej mostecká mládež. Stal se domovem především dorosteneckých celků.

Klub se nynějším přesunem pokouší o impuls pro postavení týmu v tabulce a zároveň po rekonstrukci zázemí stadionu, připravuje také investici do zázemí areálu na Souši, kde je v plánu výstavba umělé trávy a rovněž renovace hlavní hrací plochy, která aktuálně doplácí na nekvalitní podloží. Stejně tak klub připravuje i studii kapacitního rozšíření stadionku na Souši i jeho administrativní budovy. Prostory na Souši mají projít celkovou obnovou zázemí. Některé stavební práce, zéjména úprava hřišť, mohou proběhnout už na jaře 2023, pokud současná energetická krize nezpůsobí výrazné změny ve financování klubu. "Přesunem domácího stadionu v současnosti řešíme především sportovní hledisko, kde se domníváme, že hráči na stadionu FSJM aktuálně naleznou kvalitnější prostředí pro sportovní výkony. Může to být skutečně i impulsem a testem fanouškovské podpory," sděluje k manévru ředitel klubu Jan Skýpala.

Vstupné zůstává stejné ve výši základní částky 50 Kč. Pro vstup do areálu bude otevřena hlavní brána od restaurace pod tribunou a stejně tak vstup tzv. od umělé trávy. Pro diváky bude otevřena pouze hlavní tribuna a oblouk za brankou poblíž umělé trávy. Přístup na protilehlou tribunu otevřen nebude. Klub na trojici utkání pozve i speciální hosty a pokusí se obnovit i provoz VIP prostoru stadionu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru