Mostecká mažoretka a twirlerka sbírala v sezóně jeden titul za druhým
Aneta Havlenová.
Sport

Most - Mostecká mažoretka a twirlerka Aneta Havlenová se po koronavirové pauze na letošní sezónu neskutečně těšila a šla do ní proto také s velkým nadšením.

„Mažoretkovému sportu se věnuji více jak 11 let a v letošní sezoně jsem se v něm osamostatnila a soutěžím jako individuální člen, dává mi to dále prostor soutěžit i v dalších disciplínách, které bych ráda vyzkoušela. Zatím ale nemám stálý prostor k trénování a tak povětšinu času trénuji o víkendy na zahradě, twirlingu se pak věnuji v Postoloprtech s Twirlteamem Bezevšeho. Jsou to dva různé sporty jen se stejným náčiním, asi jako hokej a krasobruslení,“ říká.

Po Mistrovství ČR ČMTF (České mažoretkové a twirlingové federace), kde získala titul Mistr ČR v mažoretkovém sóle, pokračovala dalšími úspěchy na Mistrovství Evropy WAMT (World association majorettes twirling). Zde dosáhla v mažoretkách opět na příčku nejvyšší…nebyl to ale jediný triumf, zlatá medaile se jí houpala na krku také za twirlingovou část. Celkově si tedy odvážela z této soutěže 3x titul Mistr Evropy WAMT, 1x titul II. Vicemistr Evropy a speciální cenu – 1. místo a obří pohár za ALL AROUND junior twirling – součet bodů.

edeniky 4808

Po této soutěži pokračovala na otevřeném Mistrovství světa WAMT, které se konalo na konci června v Chorvatské Crikvenici, kde se jí už samotnou účastí splnil její velký sen. Jen účastí to ale nekončilo, v mažoretkovém sóle junior baton tak ve velké konkurenci a jako jediná Češka stála na stupních vítězů a získala titul II. Vicemistr. V twirlingové části ale také nezůstala pozadu a s Twirlteamem Bezevšeho a za solo 1 baton brala opět zlato a tituly Mistr světa WAMT. V rytmickém tanečním sóle pak titul I.Vicemistr. Ještě větším překvapením bylo opětovné získání poháru v kategorii ALL AROUND twirling junior.

Vrcholem sezony pak bylo Mistrovství Evropy EMA (European Majorettes association) konané na konci září, na které se kvalifikovala z prvního místa na MČR ČMTF. EMA se zaměřuje pouze na mažoretky a součástí mistrovství bývá i průvod několika set účastnících se mažoretek a slavnostní audience u starosty pořádajícího města. Tentokráte se jednalo o chorvatské město Zadar. Soutěže se zúčastnily mažoretky z 10 států a ani zde se mezi nimi rozhodně neztratila. Domů odjížděla se stříbrnou medailí a titulem I. Vicemistr Evropy EMA.

Konec sezony si už jen dozdobila titulem World Champion z online soutěže asociace MIA a nyní se již připravuje na další sezonu, která bude jedna z nejtěžších, protože už věkově přejde do nejstarší seniorské kategorie, kde to vůbec nebude lehké.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru