VIDEO: Na jezeře trénují jachtaři. Představujeme vám mostecké sporty
Trénink Yacht Clubu Baník Most. Foto: e-deniky.cz
Sport

Most - Most je město s bohatou sportovní historií a mnoha úspěšnými sportovními kluby. Vedle těch velmi dobře známých jsou i menší oddíly, které si ovšem zaslouží stejnou pozornost. V rámci série nových reportáží budeme přinášet zajímavé příběhy o týmech a hráčích, kteří se snaží reprezentovat město pod Hněvínem. Začneme u jezera Most.

Právě vody jezera Most využívají ke svým tréninkům členové Yacht Clubu Baník Most. I když jezero je pro klub pořád relativně nové, klub má velkou historii. Sílu větru se mostečtí jachtaři snažili využívat pro své plachty už v roce 1965 na tehdejším Dřínovském jezeře.

„Dřínov byl vynikající voda, ale bylo jasné, že to dlouho nepotrvá, protože se vědělo, že tam postoupí šachta,“ vypráví Miroslav Trčka, předseda Yacht Clubu Baník Most.

VIDEOREPORTÁŽ

https://www.youtube.com/watch?v=0fwbZ29l3wU

V osmdesátých letech se Yacht Club přesunul na Benedikt, dnes sportovcům slouží další rekultivovaná, ale již o mnoho rozlehlejší lokalita, kde se klub snaží toto sportovní odvětví rozvíjet. Ta nejlepší forma se ovšem nenabírá u jezer, ale u moře.

Představujete si jachtaření jako lehký sport, pohodičku na vodě? „Tak takhle to není. Jachting okruhový, který ústí do olympijského jachtingu, na okruhových lodích, což tohle je začátek a základ, tak je v podstatě na úrovni triatlonu nebo něčeho takového. Tam se vyžadují poměrně značné technické znalosti. A to se všechno ti lidé naučí. Ale naučit děti plachtit na plachetnici je poměrně dost jednoduché. Já si myslím, že když ten člověk umí jezdit na lyžích nebo na kole, tak se naučí na plachetnici během čtrnácti dnů, tří neděl,“ odhaduje Miroslav Trčka.

Klub má několik malých plachetnic k případnému zapůjčení na tréninky. Starší jachtaři potom už mívají lodě svoje. Chcete si jachting vyzkoušet? U jezera jachtaře najdete dvakrát do týdne. Zkontaktovat se můžete třeba přes Facebook.

Více o klubu: facebook.com/yachtclubbanikmost/

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru