VIDEO: Vítejte u Jezdecké společnosti Hipodrom Most. Představujeme další z mosteckých sportů
Barbora Šebková. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Most - Nacházíme se u stájí na hipodromu, kde se starají o koně a vychovávají také jezdce na nich. Přinášíme reportáž z dalšího mosteckého sportovního klubu. Vítejte u Jezdecké společnosti Hipodrom Most.

"Jezdecká společnost Hipodrom Most – jak to vypovídá z názvu, je o jezdectví. Máme tady jezdecký klub, jezdecký kroužek, děláme jízdy pro klientelu, hipoterapie a sportovní ježdění," říká Olga Šebková z Jezdecké společnosti Hipodrom Most.

Koníkům se také s dětmi věnují už od těch nejmenších, říká se tomu Pony klub. "Je to právě pro ty maličké děti, které by chtěly k těm koníkům, ale do našeho klubu ještě nemůžou. My bereme od 11 let, ale pro ten zájem jsme otevřeli právě Pony klub, abychom si připravovali budoucí jezdce," dodává.

https://www.youtube.com/watch?v=uXFSEPA4_IE

Pokud si představujete, že být v jezdeckém klubu znamená, že si jen užíváte vyjížděk, jde o omyl. Zvířata potřebují už od nejmenších členů klubu také pořádnou dávku péče.

Ve stájích je 38 koní, o které je třeba pečovat, devět koní z toho je klubových. Děti z klubu tak tady nemusejí mít ustájené vlastní zvíře.



Koním se u Šebků věnuje celá rodina. Dcera Barbora o sobě se smíchem říká, že ještě ani nechodila, a už jezdila. A co má na koních nejraději? "Já si myslím, že to, že jsou to živí tvorové, že to nejsou stroje. Tudíž je to něco jiného. Nerozumíme jejich jazyku, myslím, že to je na tom to krásné, že i tak se kolikrát dokážeme spojit v jedno tělo," vypráví Barbora.

Pokud byste se chtěli o jezdeckém klubu dozvědět více, navštívit můžete web jsmost.cz. Tak u dalšího mosteckého sportu zase naviděnou.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru