Obrovská radost! Litvínovští Bivojové vybojovali na mistroství republiky bronzové medaile. Foto: Jan Vlach
Sport

Mladá Boleslav, Litvínov – Skvělou tečku za sezónou udělal tým starších žáků florbalového klubu Bivoj Litvínov. Z mistrovství České republiky, které se konalo od čtvrtka do neděle ve sportovní hale v Mladé Boleslavi přivezli bronzové medaile. Nutno podotknout, že v konkurenci ostatních výběrů z celé republiky mají Litvínovští nejmladší tým. Úspěch litvínovského florbalu potvrdily v neděli i dívky, které z neoficiálního mistrovství České republiky starších žákyň přivezly stříbro.

Kdo sleduje tým mladých Bivojů ročníků 2009 a 2010 delší dobu, není úspěchem mladých hráčů zase tolik zaskočen. Nicméně předseda klubu Tomáš Arazim přece jen se snaží ambice kluků držet trochu při zemi: „Ani náhodou jsme na začátku sezóny nemysleli, že mají kluci účast na mistrovství jistou. V naší oblasti, kam spadá Ústecký a Liberecký kraj jsou čtyři silné týmy. V prvním turnaji, který ale do celkového hodnocení nespadal, skončili kluci až třetí. Bylo tedy jasné, že budou muset tvrdě dřít po celý rok." 

Litvínovský tým byl svým složením hráčů mezi soupeři nejmladší. Přesto se dokázal probojovat mezi tři nejlepší. Foto: Jan Vlach

Starší žáci už před letošní sezonou dostali nové trenéry – Jana Štěpánka a jeho asistenta Daniela Froňka. Zapracovat museli třeba na fyzičce, aby smazala onen věkový hendikep. „Nezřídka děláme i to, že na některých turnajích kluci nastupují do zápasů ve starší kategorii, protože je to pro ně větším přínosem, než vyhrávat s obrovským skóre," vysvětlil Arazim. Smetanu z aktuálního úspěchu ale neslízla jen aktuální trenérská dvojice. Do realizačního týmu pro mistrovství byli zapojeni všichni, kdo se na úspěchu těchto kluků podílel od jejich začátků. 

Litvínovští fanoušci byli poznat podle tradičních barev. Foto: Jan Vlach

Klukům vycházelo letos vše, jak si přáli – vyhýbala se jim vážná zranění, měli skvělou docházku na tréninky. I s ohledem na to, že tři čtvrtiny týmu jsou ročník 2010, mohli by fanoušci očekávat, že příští rok by na mistroství ČR starších žáků mohli pomýšlet na další cenný kov. Jenže to se nestane. „Svaz bohužel rozhodl, že mistroství republiky pro starší žáky zruší, bude se konat je pro dorostence a starší," podotkl Arazim.

V zápasech o postup mezi čtyři nejlepší hráli Bivojové ještě v černožlutých dresech. Foto: Jan Vlach

S tím se ale kluby nechtějí smířit a pravděpodobně vyřeší situaci podobně jako je tomu u dívek. „Klubů, kde hrají děvčata je méně, výkonnost je rozdílná, ale dobře rozumíme tomu, že ty nejlepší se chtějí porovnávat. Proto si kluby samy pořádají Champions cup, takové neoficiální mistrovství republiky. Pravděpodobně půjdeme touto cestou," uvedla předseda litvínovského klubu.

Dívčí Champions cup se uskutečnil ve stejném termínu jako MČR starších žáků, ovšem v Praze. Bivojky v něm našly jediné přemožitelky, a to v podobě hráček domácího klubu florbal Chodov. Na sever Čech se tak vrátily se stříbrnými medailemi. Jaká byla bilance jejich zápasů? Během turnaje pak porazily spoustu výborných týmů ze všech koutů naší republiky. České Budějovice 11:0, Olomouc 10:1, Chomutov 7:2 a remizovaly s Bulldogs Brno 2:2. Pouze ve finále podlehy již zmíněným soupeřkám 3:7.

Bivojky přivezly z neoficiálního MČR stříbrné medaile. Završily tak medailové žně litvínovského klubu z tohoto víkendu. Foto: SK Bivoj Litvínov

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru