Mezibořští vzpěrači se mohou pochlubit řadou úspěchů. Zdroj: mezibořští vzpěrači
Sport

Meziboří – Náročných, ovšem na úspěchy bohaté týdny mají za sebou mezibořští vzpěrači. Ti měli od dubna velice napilno a téměř každou svoji účast na soutěžním klání přetavili v medailový úspěch.

Nejprve se sportovci vypravili do Plzně, kde se konalo 2. kolo juniorské ligy vzpěračů. Za družstvo Meziboří startovali Josef Bažil, Maxym Petriv, Miroslav Sobotka, Vojtěch Kelich a Jan Špitalský. Zodpovědným přístupem a výbornými výkony se jim podařilo vybojovat 3. místo v této soutěži, kde startovalo 6 družstev. Takovou perličkou je fakt, že mezibořské družstvo bylo nejmladší v soutěži. 

Na konci dubna se konala nejdůležitější událost v roce, a to pro dříve narozené vzpěrače – vyšehradský oddíl, po dlouhé odmlce, totiž uspořádal 27. dubna mistrovství České republiky Masters. Zúčastnilo se 103 vzpěračů a vzpěraček. Byla to největší účast ze všech ročníků MČR. Zúčastnily se i závodnice z mezibořského oddílu, Nicol Kabelková a Radka Charvátová. Za muže startoval Miloslav Pech. Mezibořští vzpěrači vybojovali ve svých kategoriích 1. místa a zároveň titul MČR pro rok 2024.  

Poslední událost přivedla sportovce do Plzně, kde se vzpěrači a vzpěračky utkali ve 2. kole 2. ligy vzpěračské soutěže. Za muže startovalo 7 družstev, družstvo Meziboří vyslalo tyto závodníky: Dušan Kovač, Maxym Petriv, Josef Bažil, Ladislav Martinovský, Vojtěch Kelich a Ondřej Beneš. V této sestavě to byl opět nejmladší tým soutěže. Závodníci podali kvalitní výkony a obsadili sedmou příčku tabulky.

Neděle 5. května patřila vzpěračkám. Na Slavoj Plzeň 1899 přijelo 11 družstev žen. Ve 2. kole 2. ligy za Meziboří závodily Michaela Prchalová – zkušená a dlouholetá vzpěračka, Kateřina Mojdlová, Nicol Kabelková a Kamila Jarošová. Závodnice svými výbornými výkony vybojovaly 2. místo v tabulce. Proběhlo vyhodnocení „NEJLEPŠÍ VZPĚRAČKA SOUTĚŽE DO 23 LET“ a tou se stala mezibořská závodnice Kateřina Mojdlová. Vzpěračka Kamila Jarošová se umístila na 6. místě. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru