Mostecký tým, který získal stříbro v kategorii U19. Foto: SKST Baník Most
Sport

Most – O víkendu 18. a 19. květen 2024 se uskutečnily krajské přebory družstev kategorie U 15 a kategorie U 19, které byly zároveň kvalifikací na Mistrovství České republiky.

V sobotu 18. května se konal turnaj kategorie U15, kde nás reprezentovali Vojta Stříbrný, Filip Bartes, Adama Hejč a Jan Studnička. Turnaj pořádal Baník Březenecká. Turnaje se zúčastnilo celkem šest družstev, které byly rozděleny do dvou skupin po třech.

Naši se postupně utkali s SKST Děčín, kdy vyhráli 3:0, o body se postarali Vojta, Filip a Adam. Ve druhém utkání porazili Baník Březenecká 3:1, kdy Vojta dělal dva body, Filip jeden a náš elév Honza žádný. Tím jsme skupinu vyhráli a postoupili jsme do finálové skupiny, kde jsme porazili SK Strupčice 3:1, body Vojta dva, Filip jeden a Honza nula.

Poté jsme nastoupili proti favoritovi celého turnaje KST Apollo Ústí nad Labem, kterému jsme podlehli 3:0 v sestavě Vojta, Filip a Adam. Tím naši borci obsadili celkové druhé místo v krajském přeboru.

Mostecký tým, který získal stříbro v kategorii U15. Foto: SKST Baník Most

V neděli 19. května se konal turnaj kategorie U19, kde nás reprezentovali Tomáš a Ondra Čmerdovi, Vojta Stříbrný a Filip Bartes. Turnaj pořádal TTC Litoměřice. Sportovního klání se zúčastnilo celkem sedm družstev, které byly rozděleny do dvou skupin.

Naši v prvním zápase porazili SKP Ústí nad Labem 3:0, body Tomáš, Ondra a Vojta. Ve druhém porazili SK Štětí 3:0, body Tomáš, Ondra a Vojta. Ve třetím porazili Baník Březenecká taktéž 3:0, body tentokrát, Tomáš, Ondra a Filip. Tím jsme skupinu vyhráli a postoupili do finálové skupiny.

Zde jsme porazili SK Strupčice 3:0, body Tomáš, Ondra a Filip. Na závěr celého turnaje jsme nastoupili proti favorizovanému KST Apollo Ústí nad Labem, kde jsme po lítém boji podlehli 3:0, sestava Tomáš, Ondra a Vojta. Tím jsme skončili opět druzí za KST Apollo Ústí nad Labem.

Oba turnaje ukázaly, že naši hráči mají v kraji velmi dobrou výkonnost. Jediný tým, který nás přehrál, bylo KST Apollo Ústí nad Labem, kterému gratulujeme a budeme mu jako našemu krajskému zástupci držet palce na mistrovství ČR, které se koná v Havlíčkově Brodě.

Toto byly poslední turnaje v letošní sezoně pro naši mládež. Teď už jen skvěle připravit mistrovství ČR kategorie U19, které pořádáme ve dnech 8. a 9. června v naší sportovní hale. Poté se připravit na zvládnutí organizace stánku stolního tenisu na Olympijském festivalu na Mosteckém jezeře. V srpnu začít přípravu na novou sezonu na společném soustředění v Josefově-Jaroměři, a poté začít bojovat o další úspěchy pro náš oddíl SKST Baník Most, jak v mládežnické tak dospělácké kategorii.

Velké poděkování patří všem v našem oddíle, kteří se podílejí na chodu oddílu, zároveň velké poděkování našim hráčům za reprezentaci a rodičům za pomoc.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru