Úplně první šampionát vyhrály dámy z Kangoo Litvínov. Foto: archiv Kangoo Litvínov
Sport

Litvínov – Je to přesně týden, co si mohly nadšené sportovkyně na krk zavěsit své první medaile. A hned zlaté. Až opět pojedete po Podkrušnohorské ulici a na hřišti u Pilařského rybníka uvidíte poskakovat plné hřiště sportovkyň ve speciálních skákacích botách, budete už vědět, že jsou mezi nimi mistryně republiky.

Členky Kangoo Litvínov dostaly pozvánku na úplně první šampionát kangoo jumping, tedy v synchronizovaném skákání ve speciálních botách, v prvním týdnu letošního roku. „Hned jsme věděly, že do toho jdeme, přestože nikdo netušil, co od toho očekávat. Jednalo se o úplně první ročník,“ podotkla Romana Poživilová. Skákat před lidmi nemají litvínovské sportovkyně problém, běžně je při letních trénincích sledují kolemjdoucí u Pilařského rybníku. Navíc dámy s dosud netradiční disciplínou již několikrát vystupovaly na plese. „Hudbu si stříháme samy, stejně tak samy s Andreou Baudyšovou vymýšlíme choreografii. Ovšem soutěž s mezinárodní účastí, to pro nás byla velká výzva,“ dodala cvičitelka.

Pravidla byla jednoduchá – do choreografie se muselo zapojit minimálně pět soutěžících. Litvínovský tým měl deset členek. „Kladl se důraz na originalitu a ztvárnění vybraného námětu. Dále bylo potřeba splnit povinné skoky a zařadit rovnovážný prvek. Skladba musela obsahovat minimálně pět útvarů v různých obměnách,“ dodala Romana Poživilová.

Kangoo Litvínov trénovaly svoji choreografii přibližně od půlky března. „Poslední měsíc intenzivněji a týden před soutěží už skoro každý den dvě hodiny. Nevěděly jsme, co očekávat a moc jsme si přály vyhrát. Zaměřily jsme se na každý detail,“ popisovala zápal svého týmu.

I s ohledem na sponzory, které si tým musel sehnat, jsou jeho členky rády, že dosáhly na medaile, a to hned na zlaté: „I kvůli nim jsme rády, že jsme nezklamaly, celá příprava byla finančně náročná, bez sponzorů by to nešlo.“

Soutěžní týmy musely svoji připravenost předvést hned dvakrát, aby se eliminoval prvek náhody. Týmy hodnotilo celkem šest porotců – dva technické provedení, dva estetický dojem a dva obsah. „Za obě vystoupení se body sečetly,“ dodala na závěr Romana Poživilová, jak se tento ještě poměrně neokoukaný sport hodnotí.

Kangoo Litvínov právě pilují fyzičku na soustředění v Jesenici. Foto: Romana Poživilová

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru