Černí andělé hostí německého vicemistra z Thüringeru
Vydejte se o víkendu fandit mosteckým házenkářkám. Ilustrační foto: Lukáš Ondroušek
Sport

Most - Zápasovou přípravu zahájí Černí andělé na domácí palubovce proti tradičnímu soupeři z Thüringeru. Kromě týmů žen se ale střetnou také družstva starších dorostenek obou klubů.

S úřadujícími bundesligovými vicemistryněmi z Thüringeru se mostecké házenkářky střetnou hned dvakrát, v sobotu a v neděli. „Zápasová příprava v Mostě začíná už víceméně tradičně, dvojzápasem s Thüringerem HC. Obvykle je to už o prvním srpnovém víkendu, vždy se mění jen místo, tentokrát německý tým přijíždí k nám do Mostu. Do zápasu vstupujeme z hrubé přípravy, tomu asi budou odpovídat i herní výkony obou týmů. Přesto jak my, tak náš soupeř si tato přípravná utkání velmi pochvalujeme, protože tyto zápasy jsou velmi dobrou a kvalitní přípravou na úvod zápasové sezony,“ uvedl trenér Černých andělů Peter Dávid.

Novinkou jsou navíc i utkání starších dorosteneckých týmů. „Dlouhodobou spolupráci s týmem Thüringeru se nám letos podařilo dotáhnout až do fáze, kdy se v rámci přípravy mají možnost střetnout i týmy starších dorostenek. Pro mladé hráčky je konfrontace s německou házenou, navíc s tak kvalitním soupeřem, obrovsky cenná zkušenost,“ doplnil Radek Maděra, trenér mosteckých starších dorostenek, které v uplynulé sezoně získaly historicky první mistrovský titul.

O kvalitách soupeře Černých andělů není třeba vůbec pochybovat, Thüringer HC patří k nejlepším německým dámským házenkářským klubům, je mnohonásobným bundesligovým mistrem, v poslední sezoně získal titul vicemistra. Pravidelně je rovněž účastníkem evropských soutěží, včetně Ligy mistrů.

Černí andělé se s Thüringerem utkají v sobotu 5. srpna, ve 14:00 startuje utkání starších dorostenek, v 19:00 hodin začne zápas ženských týmů. V neděli 6. srpna proti sobě nastoupí dorostenky Mostu a Thüringeru už v 10:00 hodin, zápas žen odstartuje v 15:00 hodin.

Všechna přípravná utkání jsou otevřená i pro veřejnost za dobrovolné vstupné. Vstup na zápasy je do sportovní haly v Mostě zadním vchodem (přes recepci).

(pim)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru