Most v neděli přivítá na domácím hřišti výběr Jihlavy
Foto: MLMK
Sport

Most - Po na minutu přesně týden starém vítězství na půdě úřadujícího mistra z Brna přivítá tuto neděli ve 14:00 na svém hřišti Most výběr Jihlavy. Ta patří v rámci týmů hrajících Superligu malého fotbalu určitě k těm kvalitnějším. Už jen fakt, že dokázala v obou úvodních ročnících pokaždé skončit na stupních vítězů (v obou případech bronzová), svědčí o dlouhodobé síle a kvalitě tohoto výběru.

Pro Most jde navíc o ne příliš oblíbeného soupeře, neboť ji z dosavadních čtyř pokusů dokázal porazit pouze jednou a třikrát opouštěl hřiště v roli poraženého. A to včetně loňského pro Most historicky prvního domácího televizního zápasu. V současném třetím ročníku má zatím Jihlava vyrovnanou bilanci jedné porážky (doma ji vyloupily Pardubice) a jednoho vítězství (venku zdemolovala Příbram v poměru 8:1).

Most půjde do vzájemného střetnutí s bilancí jedné porážky a dvou výher a to včetně cenné výhry na půdě Brna. Má tedy na co navazovat a nyní je nutné tyto tři cenné body zvenku potvrdit právě doma s Jihlavou. K utkání byla nominována sestava velmi podobná té, která před týdnem dobyla moravskou metropoli. Most nastoupí v tomto složení - Šlégr Václav - brankář, Boček Martin "C", Fišer Antonín, Haviar David, Chábera Jakub, Kasal Daniel, Matyáš David, Nobst Dominik, Popelka Vít, Prokop Michal a Šebek Rostislav.

Pokud jde o Jihlavskou sestavu, tak v té dlouhodobě září jména jako Robin Demeter, Jakub Göth, Radim Šuta či David Kavka (byť ten do Mostu jistě kvůli disciplinárnímu trestu nedorazí). Každopádně první zmíněná trojice je aktuálně v kanadském bodování soutěže na druhém až čtvrtém místě (první je mostecký Martin Boček) a je tak jisté, že do Mostu míří po Blanensku další značně ofenzivně laděný tým. 

Nadcházející zápas zhodnotil vedoucí mosteckého výběru, Aleše Janeček: „Je pravdou, že Jihlava nám dlouhodobě nevyhovuje. Má většinou méně početnou ale o to kvalitnější sestavu a její nejlepší hráči jsou tak téměř neustále na hřišti. Každopádně my se chceme dívat především sami na sebe. Máme teď šňůru dvou vítězství včetně toho posledního z Brna. Navíc jsme doma a není tak na místě přistupovat k nadcházejícímu duelu jinak než sebevědomě“ zahájil své předzápasové vyjádření Janeček.

„Vzhledem k tomu, že trenéři jen neradi mění vítěznou sestavu, vyběhne na hřiště velmi podobné složení jako v Brně. Jde o kvalitní hráče s velkým ofenzivním potenciálem, což nám ukázalo osm vstřelených gólů v Brně. Pokud se navíc dokážeme vyvarovat chyb v obraně a tradičně zaspaného začátku, pak věřím, že v neděli zvítězíme. Každopádně bych chtěl pozvat diváky a fanoušky mosteckého malého fotbalu na další kvalitní podívanou na hřišti 11. ZŠ“ zakončil Janeček.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru