Mostečtí Bíro, Polák a Režný jsou mistry světa v malém fotbale
Na fotografii zleva Ondřej Bíro, Tomáš Režný a Jakub Polák. Foto: fotbal-most.cz
Sport

Most - Obrovského úspěchu dosáhli zástupci mosteckého malého fotbalu. Hned trojice dlouholetých hráčů týmu Gamblers Most, Ondřej Bíro, Jakub Polák a Tomáš Režný, se dostala do závěrečné nominace české reprezentace v malém fotbale pro historicky druhé mistrovství světa v tomto sportu. To se konalo v Tuniském Nabeulu od 6.10. do 15.10.2017, kdy vyvrcholilo finálovým utkáním.

A byla to právě česká reprezentace, kdo se do tohoto zápasu o světové zlato probojoval. K tomuto utkání samozřejmě vedla dlouhá, celý týden, trvající cesta. Češi vstoupili do turnaje zápasy v základní skupině, v níž se postupně postavili Francii, Austrálii a Argentině.

Prvním utkáním bylo střetnutí proti Francii. S tou si Češi poradili po nervóznějším začátku snadno 7:0. Druhým zápasem základní skupiny byla výhra nad Austrálií v poměru 5:1 a naše vystoupení v základní skupině zakončila demolice Argentiny v poměru 10:0.

Po základní skupině následovala vyřazovací fáze. Zatímco zápasy základních skupin občas nabízely soupeře slabší výkonnosti, play-off již stavělo Čechům do cesty skutečně jen ty nejlepší. Hned v osmifinále se našim barvám postavil skutečný obr velkého fotbalu, Brazílie. Tu dokázali výborně hrající Češi porazit 3:1 a postoupit již mezi osm nejlepších týmů planety.

Ve čtvrtfinále se nám postavilo Maďarsko, tedy tým, který dokázal Čechy porazit v základní skupině letošního Mistrovství Evropy. Tuto porážku dokázali Češi Maďarsku vrátit a po těsné výhře 1:0 postoupili do světového semifinále.

V něm nastoupili v sobotním večeru proti Španělsku, které se do té doby prezentovalo výbornými výkony. Španělé naplno osvědčili svou kvalitu a po Čechy byly na cestě do finále opravdovou výzvou. Přesto čeští reprezentanti po poločase 1:1 dokázali zvítězit 3:1 a v neděli večer nastoupili v souboji o titul světových šampionů proti Mexiku.

V něm sice byli více na míči středoameričtí hráči, ale byla to naše reprezentace, kdo střílel góly a Češi si tak po gólech Jakuba Poláka, Stanislava Maříka a Ondřeje Paděry pověsili na krk medaile pro světové šampiony.

Pod tímto neuvěřitelným malofotbalovým úspěchem je výrazným písmem podepsána i trojice hráčů zastupujících mostecký malý fotbal. Ondřej Bíro v pozici brankářské jedničky vychytal ve světovém finále čisté konto, útočník Jakub Polák, střelec vítězného gólu v boji o zlato, se loučí s šampionátem se zápisem 3+2 a obránce Tomáš Režný 0+2.

Zvláštním případem pak je Michal Salák, který je sice primárně hráčem týmu Restaurace u Pecků (Praha), ale v souladu s pravidly malého fotbalu figuruje i na soupisce Gamblers Most. Tento útočník má po šampionátu dokonce zápis 4+4. Do Mostu tak směřují hned čtyři světová zlata, což je úspěch, který nemá v historii malého fotbalu obdoby.

Jak k mosteckým hráčům, tak k celé české reprezentaci směřuje veliká gratulace.

Příznivci mosteckého malého fotbalu mají možnost vidět zlaté medailisty v akci hned příští neděli v rámci čtvrtfinálových odvet Mostecké ligy malé kopané. Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru