David Kämpf popsal při rozhovoru zážitky nejen z domácího šampionátu. Foto: Jitka Fárová
Zajímavosti

Chomutov – Přesně 152 100 korun, na takové částce se zastavil výnos dražby hokejových artefaktů spojených s rodákem Jirkova a odchovancem chomutovských Pirátů Davidem Kämpfem. Dražil se například dres jeho současného zámořského klubu z Toronto Maple Leafs či podepsaná hokejka z mistrovství světa v Praze. Aktuálního mistra světa po včerejším odpoledni možná bolí ruka více než po jednom ze zápasů. Pro podpis a fotku si přišly davy lidí.

„Je půl třetí a od Dřeváku se už táhne dlouhá fronta fanoušků," hlásila v pondělí odpoledne redaktorka Jitka Fárová.  Akce oficiálně začala v 15 hodin a měla skončit v 17 hodin. V tu chvíli mířila na rozhovor s 29letým útočníkem, který před domácími fanoušky v Praze při světovém šampionátu nasbíral 7 bodů za dva góly a 5 asistencí. Asi je v tuto chvíli zbytečné připomínat, že druhý gól vsítil ve finálovém zápase proti Švýcarsku do prázdné brány. Nebylo to jen tak, musel hodně šlápnout do bruslí a střílel už z hodně ostrého úhlu.

Už před oficiálním zahájením akce se k Dřeváku táhla dlouhá fronta. Foto: Jitka Fárová

Postupně se prostor před Dřevákem zaplnil do posledního místečka. Foto: Jitka Fárová

Aby čekání na hokejového hrdinu nebylo nudné, mohly si děti zahrát stolní hokej. Foto: Jitka Fárová

Při rozhovoru skromný mladík přiznal, že se s rolí mistra světa zatím sžívá. „Už nám to trochu došlo, ale s odstupem času to bude asi silnější. Zatím si moc neuvědomujeme, co jste dokázali. Dřív jsme sledovali, jak byla úžasná atmosféra na Staromáku po Naganu, teď jsem to prožil na vlastní kůži," poznamenal David Kämpf. Do Chomutova přijel už pár dní po finále, od té doby stále přijímá gratulace. „Snažím se všem vyjít vstříc, z tohoto důvodu jsme domluvili tuto akci na Kamenčáku, abych si to mohl užít dohromady s fanoušky z Chomutova, protože díky místnímu klubu jsem dokázal, to co jsem dokázal. Myslím, že pro děti je skvělé, když mají nějaký vzor a mohou ho vidět na vlastní oči," doplnil 188 cm vysoký sportovec.

Malí Piráti se mohli sejít se svým aktuálním vzorem, který jim ukázal, že i ze severu Čech je možno se dostat do NHL a vyhrát světový šampionát. Foto: Jitka Fárová

Fanouškům přivezl ukázat mimo jiné medaili i dres. Medaili z ruky nedal. „Snažil jsem se přivézt i pohár, ale s ohledem k tomu, že se akce domlouvala narychlo, pohár měl zamluven už někdo jiný z týmu," doplnil Kämpf. To fanouškům pravděpodobně ani nevadilo. Fronty byly neskutečné a vydařená byla i dražba. 

Dražila se třeba i hokejka Davida Kämpfa. Foto: Jitka Fárová

A nového majitele má i dres ze zámořského klubu. Foto: Jitka Fárová

Získaná částka 152 100  korun se rovným dílem rozdělí mezi charitativní dar Davida Kämpfa a druhá půlka poputuje na účet Nadačního fondu Pirátské srdce.

Úspěšný útočník nedal medaili z ruky. Není se čemu divit! Foto: Jitka Fárová

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru