Třetí místo patřilo Markétě Tiselové se psem Arnym z Věznice Všehrdy a Milanu Amstarkovi a jeho psu Sorbonovi z Věznice Nové Sedlo. Foto: Vězeňská služba ČR
Zajímavosti

Praha – Minulý týden se uskutečnil 22. ročník Přeboru Vězeňské služby ČR ve speciální služební kynologii na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Závodu se zúčastnilo celkem 19 závodníků nejen z Vězeňské služby, ale také z řad Celní správy České republiky, Armády České republiky a Vojenské policie. Přeboru se účastnili i příslušníci zahraničních bezpečnostních sborů ze Slovenské republiky a Maďarska.

Příslušníci se svými psy závodili v mnoha pachových disciplínách, které prověřily jejich schopnosti v plném rozsahu. Součástí závodu byla i disciplína poslušnost, kdy museli psovodi předvést poslušnost služebních psů a souhru s nimi.

Celkovým vítězem a zároveň Přeborníkem VS ČR se stali Martin Švirga se služebním psem Baxem z Věznice Břeclav, na druhém místě se umístil Jiří Petrus se služebním psem Maximem z Vazební věznice České Budějovice a na třetím místě skončil Lukáš Pospíšil s fenou Carcoolkou z celní správy.

Ve družstvech vyhrálo smíšené družstvo celní správy a vězeňské služby ve složení Lukáš Pospíšil s fenou Carcoolkou a Jan Zúber se služebním psem Captainem Zubrem z Věznice Kynšperk nad Ohří.

Druhé místo vybojovali Vít Šourek s fenou Aurorou z Věznice Rýnovice a Aleš Marek se psem Blu Rayem z Vazební věznice Praha Pankrác. Třetí místo patřilo Markétě Tiselové se psem Arnym z Věznice Všehrdy a Milanu Amstarkovi a jeho psu Sorbonovi z Věznice Nové Sedlo. 

Nejlepší poslušnost závodu předvedl Jiří Petrus a jeho služební pes Maximmus z Vazební věznice České Budějovice.

Nejlepší pachové práce prokázala opět dvojice Martin Švirga a pes Bax z Věznice Břeclav, na druhém místě se umístili Aleš Marek se psem Blu Rayem, třetí místo obsadili Jiří Petrus a jeho pes Maximmus z Vazební věznice České Budějovice.

Nejlepším hostem závodu se stal Lukáš Pospíšil s fenou Carcoolkou z celní správy.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru