Litvínovští záchranáři vyhráli cvičení složek IZS RALLYE OSTROV 2023
Foto: Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje
Litvínov

Litvínov – V minulém týdnu se uskutečnil již 8. ročník RALLYE OSTROV, který prověřil nejen odborné medicínské znalosti a dovednosti záchranářů, ale také vzájemnou spolupráci se složkami IZS. Netradiční soutěž vyhrála výjezdová základna Litvínov ve složení Barbora Smetáková a Lukáš Vlček.

Záchranáři, policisté, hasiči a horská služba společně cvičili v údolí Ostrova u Tisé. Po dva dny plné adrenalinu museli záchranáři prokázat nejen znalosti a dovednosti z urgentní medicíny a přednemocniční neodkladné péče, ale také prokázat vzájemnou spolupráci se složkami IZS při plnění náročných úkolů. Závažné ztrátové poranění, popáleninové trauma skupiny osob, smrtící alergická reakce, dopravní nehoda motorkáře či rozpoznání ohrožující arytmie byly jen některé úkoly z urgentní medicíny. Zvlášť adrenalinovým úkolem i zážitkem bylo řešení a postup při násilném trestném činu. Všechny úkoly, které si organizátoři letos připravili vycházejí z reálných událostí.

Cvičení Rallye Ostrov 2023 mělo opět pro záchranáře soutěžní charakter. Vítězná posádka pojede příští rok reprezentovat ZZS Ústeckého kraje na Mezinárodní soutěž záchranářských posádek Rallye Rejvíz 2024, na které letos vítězové z minulého roku získali 5. místo.

Přivítat a popřát štěstí přijel ve středu 7. června na slavnostní zahájení předseda výboru pro zdravotnictví Ústeckého kraje Mgr. Bc. Milan Rychtařík, zástupci složek IZS Ústeckého kraje a řada dalších vzácných hostů včetně starosty obce Tisá Jiřího Turka, který i letos připravil ve spolupráci s organizátory speciální cenu „Pohár Obce Tisá“.

 1. místo LTV 768x576

ostrov záchranáři Litvínov 2

1. místo získali litvínovští záchranáři Barbora Smetáková a Lukáš Vlček.

Ostrov záchranáři

Ostrov záchranáři 2

Ostrov záchranáři 4

Foto: ZZS Ústeckého kraje

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru