Podpora studentů a široká škála zaměstnaneckých benefitů vystřelily Unipetrol na 1. místo mezi nejlepšími zaměstnavateli
Petra Jirkovská a Michal Chmiel z personálního úseku ORLEN Unipetrol. Foto: ORLEN Unipetrol
Litvínov

Litvínov – Rafinérská a petrochemická společnost ORLEN Unipetrol získala prestižní titul Zaměstnavatel roku 2023. V 21. ročníku této ankety ovládla nejen krajské hodnocení, když se umístila na prvním místě v Ústeckém kraji, ale dosáhla na vrchol na celostátní úrovni.

V meziročním srovnání poskočila společnost ORLEN Unipetrol na celostátní úrovni ze třetí příčky na první. Na krajské úrovni postoupila na první místo v Ústeckém kraji po loňském druhé příčce (v kategorii do 5 000 zaměstnanců). „Poskytujeme množství nadstandardních benefitů a příspěvků a naši zaměstnanci na všech pozicích a v každém věku mají široké možnosti kariérního i osobnostního rozvoje, přičemž klademe důraz na rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. Důležitým prvkem je také stabilita a finanční zázemí naší skupiny. Neustále se snažíme péči o naše zaměstnance rozvíjet a přicházet s novými nápady. Sbíráme podněty od zaměstnanců a nebojíme se inspirovat u jiných firem,“ řekl Michał Chmiel, personální ředitel skupiny ORLEN Unipetrol, a dodal: „V oblasti náboru se nám například osvědčilo motivovat stávající zaměstnance nadstandardní finanční odměnou za doporučení otevřené pozice známým. V současnosti tímto způsobem dokážeme obsadit přes 70 procent pozic. Myslíme i na naši budoucnost a dlouhodobě podporujeme české školy, talentované studenty a pedagogy.“

ORLEN Unipetrol sází v péči o zaměstnance na moderní trendy, od širokého výběru zaměstnaneckých benefitů až po podporu osobního a profesního rozvoje. Klasické nástroje z oblasti personalistiky doplňuje například podporou sportovní, společenské a komunitní angažovanosti zaměstnanců. Nejlepší zaměstnavatel v České republice ve své kategorii se intenzivně věnuje také výchově vedoucích pracovníků z řad vlastních zaměstnanců a dlouhodobě podporuje vzdělávání. To je založeno na úzké spolupráci s řadou středních škol v regionu.

ORLEN Unipetrol také spolupracuje s řadou vysokých škol a umožňuje studium v Univerzitním centru VŠCHT a Fakulty strojní ČVÚT, které sídlí přímo litvínovské rafinérii, která je největším chemickým závodem v Česku. Nadace ORLEN Unipetrol kromě toho finančně podporuje úspěšné středoškolské a vysokoškolské studenty, jejich pedagogy a školy.

Nezávislé hodnocení v soutěži Zaměstnavatel roku je založeno na mezinárodní metodice společnosti PricewaterhouseCoopers Česká republika, která jako odborný garant soutěže připravuje podklady. Prestižní ocenění mohou získat zaměstnavatelé, kteří ve většině klíčových ukazatelů výrazně překonávají obvyklé poměry na českém trhu práce. Konkrétně jsou posuzovány například hodnoty v oblastech odměňování, vzdělávání a interního povyšování nebo možnosti kariérního rozvoje. V neposlední řadě mají v metodice hodnocení zastoupení také ukazatele ekonomické úspěšnosti firmy. Cílem soutěže pořádané již od roku 2003 je veřejně prezentovat firmy s výborným přístupem ke svým zaměstnancům.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru